Υποβάθμιση 34 ιταλικών τραπεζών από την Standard & Poor’s
Η S&P υποβάθμισε την Παρασκευή την πιστοληπτική ικανότητα 34 ιταλικών τραπεζών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η Unicredit SpA, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, η οποία υποβαθμίστηκε σε «ΒΒΒ+» από «Α» με αρνητικό outlook.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε την Παρασκευή την πιστοληπτική ικανότητα 34 ιταλικών τραπεζών στον απόηχο της υποβάθμισης του αξιόχρεου της ιταλικής οικονομίας κατά δύο βαθμίδες (BBB+) στις 13 Ιανουαρίου
Η νέα βαθμολογία του S&P για τα 34 τραπεζικά ιδρύματα στην Ιταλία είναι ΒΒΒ+, ενώ μετατράπηκε από «σταθερή» σε «αρνητική» η προοπτική τους (outlook).
Αυτό προοιωνίζεται περαιτέρω υποβάθμιση μέσα σε χρόνο 24 μηνών.
Ανάμεσά στις τράπεζες που υποβαθμίστηκαν οι: UniCredit, Intessa Sanpaolo, Banca Nationale del Lavoro, Mediobanca.
Το ιταλικό δημόσιο χρέος φθάνει στο 120% του ΑΕΠ. Τώρα, μετά την υιοθέτηση πακέτου μέτρων οικονομικής λιτότητας από την κυβέρνηση τεχνοκρατών υπό τον Μάριο Μόντι, τα επιτόκια των 10ετών ομολόγων Ιταλίας κυμαίνονται σε στενά όρια πέριξ του 6% .
Στα τέλη του 2011 αυτά κυμαίνονταν πέριξ του 7%, επίπεδο που κάνει μη βιώσιμο το δημόσιο χρέος των 1.900 δισ.ευρώ, όπως αναφέρουν οικονομολόγοι μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο.
Όλο το 2012 η Ρώμη θα κάνει δημοπρασίες ομολόγων 450 δισ.ευρώ, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας