Προς επιτάχυνση των προεδρικών εκλογών ίσως κινηθεί η Αίγυπτος
Ως ένδειξη πως οι προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο, οι πρώτες στη μετα-Μουμπάρακ εποχή, μπορεί να επιταχυνθούν ερμηνεύεται η απόφαση του Στρατιωτικού Συμβουλίου να ξεκινήσει στις 10 Μαρτίου η προκαταρκτική διαδικασία με την υποβολή υποψηφιοτήτων. Η ανακοίνωση έγινε ενώ τα πνεύματα στο Κάιρο δεν έχουν ακόμη ηρεμήσει μετά τα πολύνεκρα επεισόδια που ακολούθησαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα στο Πορτ Σαΐντ.
Ως ένδειξη πως οι προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο, οι πρώτες στη μετα-Μουμπάρακ εποχή, μπορεί να επιταχυνθούν ερμηνεύεται η απόφαση του Στρατιωτικού Συμβουλίου να ξεκινήσει στις 10 Μαρτίου η προκαταρκτική διαδικασία με την υποβολή υποψηφιοτήτων.
Η ανακοίνωση έγινε ενώ τα πνεύματα στο Κάιρο δεν έχουν ακόμη ηρεμήσει μετά τα πολύνεκρα επεισόδια που ακολούθησαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα στο Πορτ Σαΐντ. τραγική υπενθύμιση του κινδύνου νέας έκρηξης.
Ενδεικτικά, τη Δευτέρα -πέντε ημέρες μετά την τραγωδία- οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει το υπουργείο Εσωτερικών υπό τον πετροπόλεμο διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το κτίριο.
Το νέο κύμα των διαδηλώσεων είχε ξεκινήσει ως διαμαρτυρία της αποτυχημένης -ή, αδιάφορης- στάσης της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Πορτ Σαΐντ, αλλά γρήγορα μετατράπηκε σε επίκριση κατά του Στρατιωτικού Συμβουλίου που διοικεί τη χώρα.
«Ο στρατάρχης Ταντάουι υπογράμμισε την ανάγκη σύντομης ολοκλήρωσης των διαδικασιών για τις προεδρικές εκλογές και την ανακοίνωση της ημερομηνίας» ανέφεραν τη Δευτέρα τα αιγυπτιακά ΜΜΕ, μετά τη συνάντηση του επικεφαλής του Στρατιωτικού Συμβουλίου με το Συνταγματικό Δικαστήριο.
Η πρώτη ημερομηνία είναι η 10η Μαρτίου, από την οποία θα μπορούν να υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για την αιγυπτιακή προεδρία.
Υπενθυμίζεται ότι η Αίγυπτος κλείνει ένα χρόνο χωρίς τον Μουμπάρακ, που είχε αποχωρήσει από την ηγεσία στις 11 Φεβρουαρίου του 2011.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Πύρρος Δήμας – Αφροδίτη Σκαφίδα: Αποκαλύπτουν πώς ξεκίνησε η σχέση τους και τι επιθυμούν για την κόρη τους
- «Έπρεπε να γίνουν όλα αυτά για να ασχοληθεί η κυβέρνηση»: Με υπομνήματα και προτάσεις οι αγρότες στον Μητσοτάκη
- Για να νιώσει ξανά υπερήφανη η χώρα χρειάζεται κάτι παραπάνω από μία φρεγάτα
- Τρομερή ατάκα του Γιασικεβίτσιους: «Καλό που χάνει βολές ο Ντε Κολό μήπως και τον πιάσω σε ποσοστό» (vid)
- Πέθανε ο πρώην υπουργός και αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Αλέξανδρος Παπαδόγγονας
- Ηράκλειο: Αγωνία για τον 70χρονο Κώστα Καρτσωνάκη – Εκδόθηκε Silver Alert για την εξαφάνισή του
- Παλλήνη: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα στην Περιφερειακή Υμηττού
- Κοντά στην αποφυλάκιση ο Ρομπίνιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442