Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Φιλειρηνική και έντιμη η συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ, είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Φιλειρηνική και έντιμη η συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ, είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Το πολιτικό πλαίσιο της συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ στον αμυντικό τομέα προσδιόρισαν στη συνάντησή τους ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Ισραηλινός ομόλογός του, Εχούντ Μπαράκ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Για φιλειρηνική και έντιμη συνεργασία με το Ισραήλ, που δεν στρέφεται εναντίον κανενός, έκανε λόγο ο Δ.Αβραμόπουλος. Ο Εχούντ Μπαράκ θα συναντηθεί στη συνέχεια με τον Κάρολο Παπούλια, τον Λουκά Παπαδήμο και τον Σταύρο Δήμα.

Το πολιτικό πλαίσιο της συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ στον αμυντικό τομέα προσδιόρισαν στη συνάντησή τους ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Ισραηλινός ομόλογός του, Εχούντ Μπαράκ.

Στις δηλώσεις του ο κ.Αβραμόπουλος χαρακτήρισε σημαντική την επίσκεψη του Ισραηλινού ομολόγου του στην Ελλάδα διότι επιστεγάζεται σε κλίμα συνεννόησης και φιλίας και επεκτείνεται στον τομέα της άμυνας.

«Επιλογή και δέσμευση μας αποτελεί η εμβάθυνση της συνεργασίας» τόνισε, παρατηρώντας ότι καθυστέρησε η εγκαθίδρυση διμερών σχέσεων.

Παράλληλα ο κ.Αβραμόπουλος κατέστησε σαφές ότι η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ είναι «φιλειρηνική και έντιμη και δεν στρέφεται εναντίον κανενός». Αντίθετα, υπογράμμισε, μπορεί να δημιουργήσει νέες πηγές πλούτου για τους λαούς των δύο χωρών αλλά και τους λαούς όλης της περιοχής. Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι η χώρα μας επιδιώκει συνεννόηση με όλους τους γείτονες και τις χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να παίζει το σταθεροποιητικό ρόλο της στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ τόνισε ότι προσβλέπουμε σε στενότερες σχέσεις με την Ελλάδα, ευχαρίστησε τη χώρα μας για τη συμβολή της στις περσινές πυρκαγιές που έπληξαν το Ισραήλ και επισήμανε ότι οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα για την επίλυση των διαφορών στην περιοχή προς όφελος της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας θα γίνει δεκτός εντός της ημέρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και αργότερα το απόγευμα θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο