Απώλειες «εντός έδρας» καταγράφουν οι γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες
Μια χρονιά μετά την απόσυρση -και χωρίς απόσυρση- η γαλλική αγορά αυτοκινήτου κατέγραψε μειώσεις το 2011 πλήττοντας τους παραδοσιακά "ευαίσθητους" στις διακυμάνσεις της, τοπικούς κατασκευαστές που, επιπλέον, "βλέπουν" χειρότερο το 2012.
Με τις πωλήσεις του Δεκεμβρίου 2011 στη Γαλλία να καταγράφουν μείωση 18%, δεδομένης και της περσινής λήξης της απόσυρσης που αύξησε τα αντίστοιχα μεγέθη του 2010, οι Renault και PSA/Peugeot-Citroen βλέπουν τα μερίδια αγοράς και τις πωλήσεις τους να μειώνονται.
Το «γαλλικό» μερίδιο αγοράς της Renault μειώθηκε κατά 2% στο 24,7% ενώ του ομίλου PSA/Peugeot-Citroen κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 31,4% για τη χρονιά που τελείωσε, με μείωση πωλήσεων για όλους τους κατασκευαστές κατά 1,3% στο σύνολο της γαλλικής αγοράς αυτοκινήτου.
Αναλυτικότερα, το Δεκέμβριο του 2011 η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, ο όμιλος PSA, κατέγραψε πωλήσεις 187.653 μονάδων, αυξάνοντας περαιτέρω τη συνολική συρρίκνωση των ετήσιων πωλήσεών της που το Νοέμβριο του 2011 ανερχόταν στο 7,6%.
Όπως σημειώνει ωστόσο ο Francois Roudier, εκπρόσωπος του γαλλικού συνδέσμου κατασκευαστών αυτοκινήτων η μείωση που παρατηρήθηκε το Δεκέμβριο, διογκώθηκε από την αύξηση που καταγράφηκε τον αντίστοιχο μήνα του 2010, καθώς το μέτρο των κρατικών επιδοτήσεων που τότε έληγε, ώθησε τους τελευταίους που ήθελαν να επωφεληθούν από την ευνοϊκή ρύθμιση μαζικά στις αντιπροσωπείες.
“Η αγορά εξακολουθεί να εμφανίζει πτωτικές τάσεις. Οι ταξινομήσεις το πρώτο τρίμηνο θα συνεχίσουν πιθανότατα να ακολουθούν τις ίδιες τάσεις», σημειώνει ο εκπρόσωπος του τοπικού συνδέσμου αναφερόμενος στο κοντινό μέλλον.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις του ομίλου PSΑ/Peugeot-Citroen κατέγραψαν πτώση 29% το Δεκέμβριο ενώ αυτές της Renault 28% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του γαλλικού συνδέσμου, γεγονός, που προδιαγράφει χαμηλότερα μεγέθη και την καινούρια χρονιά.
Το γεγονός επιβεβαιώνεται και από την Renault καθώς όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο επικεφαλής πωλήσεων της φίρμας για την γαλλική αγορά: «…οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 55% το Δεκέμβριο, στοιχείο που μας οδηγεί στο να περιμένουμε συρρίκνωση της αγοράς κατά 17% το πρώτο τρίμηνο».
Όσον αφορά το σύνολο του 2012 η Renault προβλέπει συρρίκνωση της γαλλικής αγοράς αυτοκινήτου κατά 7%.
auto.in.gr
- Έβρος: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για το Σουφλί – Υπερχείλιση αναχώματος στο Τυχερό
- Σκαριόλο: «Αναλαμβάνω την ευθύνη για το Κύπελλο – Πρέπει να βελτιώσουμε την ψυχολογία μας»
- Κινεί διαδικασίες αποφυλάκισης η Ρούλα Πισπιρίγκου – Θα περάσει από επιτροπή πιστοποίησης αναπηρίας
- «Είναι εδώ η Σουηδέζα;»: Νέα έγγραφα φωτίζουν τον ρόλο σκάουτερ μοντέλων στο δίκτυο επαφών του Τζέφρι Έπσταϊν
- Παπανδρέου για υποκλοπές: Πλήρη διαλεύκανση και τιμωρία όλων των υπευθύνων – όσο ψηλά κι αν βρίσκονται
- Telegram: Οι ρωσικές αρχές εξετάζουν τον αποκλεισμό πρόσβασης στην πλατφόρμα από τις αρχές Απριλίου
- Αυτά είναι τα σχέδια της ΚΕΔ για τη νέα σεζόν ενώ πιέζουν να μείνουν
- Φρίκη: Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν 14χρονο Παλαιαστίνιο και τον έβλεπαν να πεθαίνει από αιμορραγία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/donna-elliot-NCh4pgfdYCA-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442