Κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες από το απόγευμα της Τετάρτης
Νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται από το απόγευμα της Τετάρτης και από τα δυτικά, που αργότερα θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι ισχυρές καταιγίδες και οι έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Από τη νύχτα της Πέμπτης αναμένεται να χιονίσει στους ορεινούς όγκους της Αττικής.
Προειδοποίηση για νέο κύμα κακοκαιρίας από το απόγευμα της Τετάρτης και από τα δυτικά, που αργότερα θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα, εξέδωσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Κύρια χαρακτηριστιά θα είναι:
Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Οι έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας.
Οι ενισχυμένοι άνεμοι στα πελάγη και κυρίως στο Αιγαίο, που είτε ως νοτιάδες την Πέμπτη, είτε ως βοριάδες την Παρασκευή θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες από την Παρασκευή 23 σε όλη τη χώρα, που θα διατηρηθούν έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και ο παγετός στα ηπειρωτικά.
Ειδικότερα, την Πέμπτη προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα προβλέπονται στη δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο, την ήπειρο και τη δυτική στερεά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Την Παρασκευή, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην υπόλοιπη χώρα αλλά βαθμιαία θα παρουσιάσει ύφεση σε όλη τη δυτική Ελλάδα και από το απόγευμα στη βόρεια χώρα.
Το Σάββατο, παραμονή Χριστουγέννων, αναμένεται σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας και στην υπόλοιπη χώρα.
Ειδικότερα, στην περιοχή της Αττικής ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης και την Πέμπτη. Από τη νύχτα της Πέμπτης θα χιονίσει στα βόρεια ορεινά.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.