Αντίθετοι ΝΔ και ΛΑΟΣ στις αλλαγές σε ιατρικές ειδικότητες και διοίκηση ΕΣΥ
Τις αλλαγές στη λήψη ιατρικής ειδικότητας και το νέο πρότυπο λειτουργίας του ΕΣΥ, με συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, απέρριψαν οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ στη σύσκεψη στη Βουλή για τον προγραμματισμό των νομοθετικών πρωτοβουλιών του υπουργείου Υγείας.
Τις αλλαγές στη λήψη ιατρικής ειδικότητας και το νέο πρότυπο λειτουργίας του ΕΣΥ απέρριψαν οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ στη σύσκεψη στη Βουλή για τον προγραμματισμό των νομοθετικών πρωτοβουλιών του υπουργείου Υγείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων απέρριψαν δύο θέματα που έθεσε η ηγεσία του υπουργείου: Τις αλλαγές στη λήψη ιατρικής ειδικότητας, με εισαγωγή πανελλαδικών εξετάσεων για την έναρξη της ειδικότητας, τις προβλέψεις για αλλαγή στο πρότυπο διοίκησης του ΕΣΥ με συνεργασία δημοσίου ιδιωτικού τομέα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος και οι υφυπουργοί Μ.Τιμοσίδης, Μ.Μπόλαρης, Δ.Βαρτζόπουλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αρμόδιος για θέμα Υγείας Εμ.Μπεντενιώτης και ο Γραμματέας του ΚΤΕ, Δ.Αντωνακόπουλος, ο υπεύθυνος τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αθ.Γιαννόπουλος και η υπεύθυνη του Τομέα Υγείας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, κυρία Αρτεμις Τσικνιά.
Συνέχεια για τις πανελλαδικές σήμερα με τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ να εξετάζονται στην Άλγεβρα - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τα θέματα και τις απαντήσεις
Πρόκειται για το δεύτερο -και τελευταίο- μάθημα Γενικής Παιδείας που δίνουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στις πανελλαδικές, καθώς από την ερχόμενη Πέμπτη 5 Ιουνίου έως και τις 16 Ιουνίου 2025, θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ ξεκίνησαν τις πανελλαδικές την Παρασκευή με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και συνεχίζουν τις εξετάσεις τους την Τετάρτη με μαθήματα Προσανατολισμού