
Έρευνα για εκλογικές παρατυπίες ανακοινώνει μέσω Facebook ο Μεντβέντεφ
Στη σκιά της μεγαλύτερης αντικυβερνητικής διαδήλωσης από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης με ζητούμενο νέες εκλογές και μία Ρωσία χωρίς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα ερευνηθούν οι καταγγελίες για νοθεία στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου -χωρίς να γίνεται δεκτό το αίτημα για νέα προσφυγή στις κάλπες. Η ανακοίνωση Μεντβέντεφ έγινε μέσω Facebook για να ακολουθήσουν σε διάστημα μίας ώρας περισσότερα από 2.200 οργισμένα σχόλια με πιο συνήθη «ντροπή» και «δεν σε πιστεύουμε».
Στη σκιά της μεγαλύτερης αντικυβερνητικής διαδήλωσης από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης με ζητούμενο νέες εκλογές και μία Ρωσία χωρίς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα ερευνηθούν οι καταγγελίες για νοθεία στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου -χωρίς να γίνεται δεκτό το αίτημα για νέα προσφυγή στις κάλπες.
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ έσπασε δύο ημέρες σιωπής με μήνυμα που ανήρτησε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook για να ακολουθήσουν σε διάστημα μίας ώρας περισσότερα από 2.200 οργισμένα σχόλια με πιο συνήθη «ντροπή» και «δεν σε πιστεύουμε».
Κάποιοι ρώτησαν τον Ρώσο πρόεδρο εάν πραγματικά διαφωνεί με το κεντρικό σύνθημα των διαδηλώσεων «θέλουμε δίκαιες εκλογές», και ορισμένοι έγραψαν ότι το μήνυμα του Ντμίτρι Μεντβέντεφ ενίσχυσε την αποφασιστικότητά τους να μετάσχουν στην επόμενη διαδήλωση για την αποχώρηση του Βλαντιμίρ Πούτιν που έχει προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου.
«Δεν υποστηρίζω καμία από τις δηλώσεις ή τις εκκλήσεις που έγιναν στις συγκεντρώσεις» έγραψε στο Facebook ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναφερόμενος στις συγκεντρώσεις του Σαββάτου που συγκέντρωσαν σύμφωνα με τους διοργανωτές πάνω από 100.000 ανθρώπους στη Μόσχα και σε άλλες πόλεις.
Πέραν της διεξαγωγής νέας ψηφοφορίας, τα αιτήματα των διαδηλωτών περιλαμβάνουν επίσης την αποφυλάκιση όλων των πολιτικών κρατουμένων και την παραίτηση των εκλογικών αξιωματούχων, ιδίως του Βλαντίμιρ Τσούροφ, επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής.
Ωστόσο, ο Μεντβέντεφ είπε πως έδωσε εντολή να γίνει αναθεώρηση όλων των εκθέσεων από τα εκλογικά τμήματα προκειμένου να διαπιστωθεί αν ήταν σύμφωνες με την εκλογική νομοθεσία.
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, η Ενωμένη Ρωσία, το κόμμα του Μεντβέντεφ και του πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν, κέρδισε λίγο κάτω από το 50% στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου, ποσοστό αρκετό για να διατηρήσει τον έλεγχο της κυβέρνησης, αλλά σημαντικά μειωμένο σε σύγκριση με την υποστήριξη που απολάμβανε προηγουμένως.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν από την πλευρά δήλωσε την Κυριακή πως σέβεται τις απόψεις των διαδηλωτών.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του, όσο το κάνει ειρηνικά και σέβεται το νόμο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου πρωθυπουργού, Ντμίτρι Πέσκοφ. Σεβόμαστε τις απόψεις των διαδηλωτών, ακούμε αυτό που λέγεται και θα συνεχίσουμε να τους ακούμε» προσέθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός – Ο Στρεφέτσα έκανε το 3-0 για τους πρωταθλητές (vids)
- «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά» – Αγρότης λύγισε αποχαιρετώντας τα 450 πρόβατά του λόγω ευλογιάς
- Μαινόμενος Μασκ μετά το πρόστιμο 120 εκατ. ευρώ στο X: Καταργήστε την Ευρωπαϊκή Ένωση
- «Αιμορραγία» στελεχών στην Apple – Μένει πίσω στην AI επανάσταση;
- Πλήρης κυριαρχία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ: 2 γκολ και 18-0 τελικές (pic, vids)
- Παράνομο πορνό, χάπια στύσης, κίνδυνος απέλασης: Μπόνι Μπλου και 17 άνδρες συνελήφθησαν στο Μπαλί
- Παραμένουν τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο από την κακοκαιρία – Με λεωφορεία το Λειανοκλάδι – Λάρισα – Λειανοκλάδι
- Τα μπλόκα χωρίζουν τη Νέα Δημοκρατία στα δύο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442