Tαινίες σπουδαστών για τη συνύπαρξη χριστιανών και εβραίων στη Θεσσαλονίκη
Στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών - 2011 Μέση Ανατολή» συμμετέχει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το Φεστιβάλ παρουσιάζει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 19:00 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον εκδήλωση με τίτλο «Το ελληνο-εβραϊκό θαύμα», όπου θα προβληθούν για πρώτη φορά τρεις ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησαν φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών – 2011 Μέση Ανατολή» συμμετέχει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το Φεστιβάλ παρουσιάζει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 19:00 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον εκδήλωση με τίτλο «Το ελληνο-εβραϊκό θαύμα», όπου θα προβληθούν για πρώτη φορά τρεις ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησαν φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Πρόκειται για μια παραγωγή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η οποία δίνοντας βήμα σε νέους δημιουργούς, μέσα από τρεις ταινίες – μία μυθοπλασίας, μία ντοκιμαντέρ και μία animation – με θέμα τον ιουδαϊσμό και τη σχέση του με τη Θεσσαλονίκη.
Η εκδήλωση φέρνει στο φως σημαντικές πλευρές της συμβίωσης Ελλήνων και Εβραίων, μιας συμβίωσης που μετρά ήδη πέντε αιώνες συγκερασμού και πολιτισμού.
Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής: Θόλος των Κατερίνας Γεροθανάση και Νίκου Αποστολόπουλου (μυθοπλασία), Los Bilbilicos, ένα τραγούδι για τη Θεσσαλονίκη των Στέλλας Παπαστεφάνου και Μαρίας Παπαδοπούλου (ντοκιμαντέρ) και Οι γείτονες των Ελιζαμπέττας Ηλία-Γεωργιάδου και Κατερίνας Γεροθανάση (animation).
Πρόκειται για δημιουργίες μιας ομάδας πτυχιούχων και φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Καθημερινές ιστορίες και αισθήματα ξεφεύγουν από τα ιστορικά βιβλία και βρίσκουν το δρόμο τους για την κινηματογραφική αίθουσα, με στόχο ο θεατής να πλησιάσει, να δει και να ερμηνεύσει ξανά την ιστορία, με μια νέα, φρέσκια ματιά.
Τις προβολές θα προλογίσουν οι δημιουργοί των ταινιών, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ατλέτικο Μαδρίτης – Χετάφε 1-0: Άνετη νίκη για τους «ροχιμπλάνκος» που φουλάρουν για… σεντόνι
- Β. Κικίλιας: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τους Έλληνες ως προς τις επιπτώσεις του πολέμου»
- LIVE: Άρσεναλ – Έβερτον
- LIVE: Τσέλσι – Νιούκαστλ
- Υποκλοπές: «Σημαντική η έμμεση ομολογία του Ταλ Ντίλιαν» – Τι λέει ο δικηγόρος των θυμάτων
- Ο Ελ Κααμπί υπέγραψε το συμβόλαιο, θέλει να «υπογράψει» και το πρωτάθλημα
- LIVE: Πανσερραϊκός – Άρης
- Η Βόρεια Κορέα εκτοξεύει πυραύλους στη θάλασσα της Ιαπωνίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442