«Χάθηκε χρόνος για την ελληνική κρίση» λέει ο Πρόντι και βάλλει κατά της Μέρκελ
Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι άσκησε σε ομιλία του οξύτατη κριτική στην Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, ειδικά για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα, καταλογίζοντάς της άκαμπτη στάση ενώ μίλησε για μέτρα που πρέπει να ληφθούν επειγόντως.
Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι άσκησε σε ομιλία του οξύτατη κριτική στην Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, ειδικά για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα, καταλογίζοντάς της άκαμπτη στάση ενώ μίλησε για μέτρα που πρέπει να ληφθούν επειγόντως.
«Η Μέρκελ δεν αλλάζει ούτε την παραμικρή λεπτομέρεια στην γραμμή της, δεν επιθυμεί καμιά μορφή συνεργασίας, δεν θέλει λύσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν προς απεμπλοκή της κατάστασης, δήλωσε συμμετοχή στο Ταμείο Διάσωσης με το ζόρι και την τελευταία στιγμή», είπε ο Πρόντι από τη Μπολόνια.
Αναφερόμενος στην Ελλάδα πρόσθεσε ότι «στο μέτωπο της ελληνικής κρίσης χάθηκε χρόνος. Έπρεπε να λυθεί άμεσα και σιωπηλά, έπρεπε να λυθεί μέσα σε πέντε λεπτά, ενώ, τελικά, μετατράπηκε σε τραγωδία. Τα μέτρα που ελήφθησαν από τότε ήταν και πάλι καθυστερημένα και χαμηλότερα των περιστάσεων».
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «η Γερμανία πρέπει να κάνει έκκληση αν όχι στην σωφροσύνη της στο συμφέρον της, διότι, τώρα, παίζουμε πραγματικά με την φωτιά». Το «κύριο πρόβλημα της Ευρώπης», συμπλήρωσε, «είναι το ότι είναι διχασμένη και δεν διαθέτει την
απαιτούμενη δύναμη για να μπορέσει να δράσει».
Μιλώντας για επείγουσες λύσεις που πρέπει να υιοθετηθούν, ο Ρομάνο Πρόντι εξήγησε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να γίνει ένας πιστωτής έσχατης ανάγκης ώστε να επιτρέπει στις διάφορες χώρες να αποφύγουν την πτώχευση, ενώ επιβάλλεται η υιοθέτηση των ευρωομολόγων.
Για να στηρίξει την θέση του για τα ευρωομόλογα ο Ιταλός πολιτικός και οικονομολόγος, αναφέρθηκε και πάλι στην περίπτωση της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «η κατάσταση της πολιτείας της Καλιφόρνιας είναι σαφώς σοβαρότερη από εκείνη της Ελλάδας, αλλά κανείς δεν της επιτίθεται διότι το δημόσιο χρέος των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει υποστήριξη από μια κρίσιμη μάζα: το
δολάριο είναι ένα πολύ δυνατό μαντρόσκυλο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πάνω από 3 εκατ. Ευρώ για το Νοσοκομείο Ρόδου για υλικοτεχνική αναβάθμιση από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου
- ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Ομολόγησε εκ νέου ότι δεν είχε τις τυπικές προϋποθέσεις να προσληφθεί – Να τον αποπέμψει ο πρωθυπουργός
- Λαζαρίδης: Δεν είχε πτυχίο πανεπιστημίου αλλά… δεν χρειαζόταν – «Το Μαξίμου δεν μου ζήτησε εξηγήσεις»
- Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος: Νηφάλια κρίση και βαθιά πίστη
- Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη εφ’όλης της ύλης: Η δουλειά, οι κρίσεις πανικού και η «τελεία» στη σχέση-ρουτίνα
- Οι Υποκλοπές, το ρεπορτάζ και οι δημοσιογράφοι
- Δήμος Σερβίων: Πράσινο φως για τα μάρμαρα Τρανοβάλτου
- ΗΠΑ: 16χρονος βίασε και έπνιξε την 18χρονη θετή αδελφή του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442