Αναταραχή στο Δημόσιο μετά την έναρξη υλοποιήσης της εφεδρείας
Με προβλήματα και αντιδράσεις άρχισε η υλοποίηση του μέτρου της εφεδρείας. Περίπου 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι οδηγήθηκαν στην πόρτα της εξόδου την Δευτέρα, με την ΑΔΕΔΥ να κάνει λόγο για «αποφράδα ημέρα». Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην πλ. Ομονοίας στις 16:00 σήμερα, Τρίτη, ενώ την Πέμπτη ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ οργανώνουν 24ωρη απεργία. Σχολιάστε...
Με προβλήματα και αντιδράσεις άρχισε η υλοποίηση του μέτρου της εφεδρείας. Περίπου 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι οδηγήθηκαν στην πόρτα της εξόδου την Δευτέρα, με την ΑΔΕΔΥ να κάνει λόγο για «αποφράδα ημέρα». Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην πλ. Ομονοίας στις 16:00 σήμερα, Τρίτη, ενώ την Πέμπτη ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ οργανώνουν 24ωρη απεργία.
Στους φορείς του Δημοσίου επικρατεί αναταραχή, τόσο λόγω της εφεδρείας καθ’ αυτής στην οποία οδηγούνται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, πολλοί από τους οποίους κάνουν λόγο για αδικίες και ανατροπή της ζωής τους, όσο και λόγω των κενών που δημιουργούνται στις υπηρεσίες.
Σε αρκετές υπηρεσίες, δε, παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις και λάθη στην επίδοση των διαπιστωτικών πράξεων σε εκείνους που μπήκαν στην εφεδρεία.
Αλαλούμ επικρατεί και με τους υπαλλήλους που είχαν αναγνωρίσει μισθολογικά και βαθμολογικά προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα, καθώς συμπλήρωναν 33 χρόνια και πλέον προϋπηρεσίας, και όπως λένε τους κοινοποιήθηκε λανθασμένα ένταξη στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας απηύθυνε επιστολή στους συναδέλφους του υπουργούς για επιτήρηση της διαδικασίας προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.
Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι το Δημόσιο χάνει τα πιο έμπειρα και ικανά στελέχη του και καταγγέλλει ότι το 60% του βασικού μισθού που θα παίρνουν ως αποζημίωση οι «έφεδροι» είναι ουσιαστικά ένα επίδομα ανεργίας.
Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Πέμπτης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γάζα: 9 νεκροί σε πλήγματα του Ισραήλ – «Κοριτσάκι» ανάμεσα στους σκοτωμένους
- Λίβανος: Κυανόκρανος σκοτώθηκε από έκρηξη βλήματος – Ενα ακόμη μέλος της UNIFIL σε κρίσιμη κατάσταση
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές
- Ισραήλ: Καλείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
- 3 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 13χρονος, και ένας στη νοτιοανατολική Ρωσία
- Ισραήλ: «Βαθιά ανησυχία» από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία για σχέδιο διεύρυνσης της θανατική ποινής
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Σχέδιο για Αγιο Φως κανονικά το Πάσχα
- Λάρισα: 78χρονος απείλησε οδηγό λεωφορείου με οπλισμένο ψαροντούφεκο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442