Ο Τσόνγκα άφησε εκτός τον Ναδάλ
Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Τζο Ουίλφριντ Τσόνγκα προκρίθηκε στην τελική τετράδα του τελευταίου τουρνουά τένις Ανδρών της χρονιάς, το ATP World Tour Finals που διεξάγεται στο Λονδίνο, χάρη στη νίκη με 2-1 σετ επί του Ράφαελ Ναδάλ.
Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Τζο Ουίλφριντ Τσόνγκα προκρίθηκε στην τελική τετράδα του τελευταίου τουρνουά τένις Ανδρών της χρονιάς, το ATP World Tour Finals που διεξάγεται στο Λονδίνο, χάρη στη νίκη με 2-1 σετ επί του Ράφαελ Ναδάλ.
Στο πρώτο σετ ο Τσόνγκα δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει κανένα από τα δύο break-point που είχε στη διάθεσή του και οι δύο παίκτες οδηγήθηκαν στο tie-break. Εκεί, ο 26άχρονος Γάλλος με όπλο το σερβίς του, επικράτησε με 7-2 και έκανε το 1-0.
Παρόμοια εξέλιξη είχε και το δεύτερο σετ αφού το σκορ ήταν ισόπαλο 4-4, χωρίς να έχει γίνει κάποιο break. Ο Ναδάλ υπερασπίστηκε το σερβίς του στο ένατο γκέιμ και στο αμέσως επόμενο έσπασε, για πρώτη φορά στο ματς, το σερβίς του Τσόνγκα και με 6-4 έφερε το ματς στα ίσα.
Στο τρίτο και καθοριστικότερο σετ ο Τσόνγκα δεν άφησε ανεκμετάλλευτες τις ευκαιρίες που είχε. Κάνοντας δύο break στο τρίτο και έβδομο γκέιμ ο Γάλλος προηγήθηκε με 5-2 και σέρβιρε για το ματς. Ο Ναδάλ ανταπέδωσε άμεσα το ένα από τα δύο break, αλλά στο ένατο γκέιμ δεν μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς του και ο Τσόνγκα με 6-3 ολοκλήρωσε τον αγώνα έπειτα από δύο ώρες και 42 λεπτά.
Αυτή ήταν η τρίτη νίκη του Γάλλου σε εννέα αγώνες με αντίπαλο τον Ναδάλ ο οποίος θα χρειαστεί να περιμένει , τουλάχιστον, άλλον έναν χρόνο για να πάρει τον συγκεκριμένο τίτλο που λείπει από το παλμαρέ του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γυναίκα έκλεψε ταχύπλοο στη Βενετία και γκρέμισε μαρμάρινη κουπαστή 850 ετών σε γέφυρα
- Μητσοτάκης: Η εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup δίνει στη χώρα αυτοπεποίθηση
- ΗΠΑ: Το ChatGPT κατηγορείται ότι ενθάρρυνε έναν ψυχικά ασθενή να σκοτώσει τη μητέρα του
- Γάζα: Ξεψύχησε μωρό σε πλημμυρισμένη σκηνή – Το Ισραήλ σκότωσε γυναίκα και τραυμάτισε άλλους στην Τζαμπάλια
- Η γεωγραφία της παγκόσμιας βίας – Μια θλιβερή αποτίμηση για το 2025
- Ο Χεζόνια είναι ο μεγάλος στόχος της Χάποελ Τελ Αβίβ για το καλοκαίρι







