Υπογραφές από όλα τα κόμματα που στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση ζητά η Μέρκελ
Αυξάνονται οι πιέσεις για τις έγγραφες δεσμεύσεις έως την ερχόμενη Τρίτη, ημέρα που συνεδριάζει το Eurogroup, προκειμένου να καταβληθεί η 6η δόση. Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι η δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου δεν αρκεί, αλλά χρειάζονται οι υπογραφές όλων των κομμάτων που έχουν συμφωνήσει να στηρίξουν την ελληνική κυβέρνηση.
Αυξάνονται οι πιέσεις για τις έγγραφες δεσμεύσεις έως την ερχόμενη Τρίτη, ημέρα που συνεδριάζει το Eurogroup, προκειμένου να καταβληθεί η 6η δόση. Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι η δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου δεν αρκεί, αλλά χρειάζονται οι υπογραφές όλων των κομμάτων που έχουν συμφωνήσει να στηρίξουν την ελληνική κυβέρνηση.
Στο θέμα των ενυπόγραφων εγγυήσεων αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, σε ομιλία της στο γερμανικό κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό του 2012.
Συγκεκριμένα, η κ. Μέρκελ κάλεσε τη ΝΔ να δεσμευτεί στις μεταρρυθμίσεις, λέγοντας πως είναι «ακόμα πιο λυπηρό» το γεγονός ότι το κόμμα αυτό ανήκει στην ίδια πολιτική οικογένεια με το δικό της κόμμα, τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU).
«Το ελληνικό ζήτημα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, διότι δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα οι όροι για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης» είπε η Μέρκελ στην διάρκεια ομιλίας της στην Μπούντεσταγκ, αναφερόμενη στα 8 δισ. ευρώ που αναμένει η Αθήνα.
Όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η καγκελάριος Μέρκελ είπε ότι η αποδέσμευση της δόσης εξαρτάται «όχι μόνο από μια δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά επίσης και από εκείνη των ελληνικών κομμάτων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση. Αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει εκταμίευση της έκτης δόσης».
«Είναι ακόμα πιο λυπηρό για εμένα ότι εκείνος που αρνείται να υπογράψει» ανήκει στην πολιτική οικογένεια των συντηρητικών, πρόσθεσε η Μέρκελ. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς αρνείται να υπογράψει γραπτές εγγυήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η «ανάπτυξη» του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί να συγκαλύψει τον πραγματικό οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό της χώρας
- Επιστροφή στην ευρωπαϊκή «δράση» για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
- Ήθελα να του ρίξω γροθιά στο πρόσωπο: Η περίεργη χημεία των Μάθιου ΜακΚόναχι και Γούντι Χάρελσον στο True Detective
- Super Technologies: Μια επένδυση-σταθμός που αλλάζει τον χάρτη του iGaming στην Ελλάδα
- Ιδεολογία και πραγματικότητα στην εξωτερική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ
- Σχολεία: Πού θα παραμείνουν κλειστά και πού θα λειτουργήσουν μια ώρα αργότερα
- Αττική: Στου Παπάγου το μεγαλύτερο ύψος βροχής – Χάρτης με την κατανομή ανά περιοχή
- Τριαντάφυλλος: Τι τον οδήγησε στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442