
Εθελοντική περιφρούρηση του ΕΜΠ από 700 μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας
Την περιφρούρηση του ΕΜΠ τις ημέρες των εκδηλώσεων για την Επέτειο αναλαμβάνουν 700 μέλη της κοινότητάς του, φοιτητές, καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι. Η αντιπρύτανης, Τ.Μοροπούλου, είπε ότι καθημερινά οι πύλες θα ανοίγουν στις 9 το πρωί και θα κλείνουν στις 9 το βράδυ. Την Πέμπτη, κατά την κορύφωση των εκδηλώσεων, θα κλείσουν στη 1 το μεσημέρι. Στις 2 θα αρχίσει η κεντρική εκδήλωση με την ομιλία του πρύτανη και ακολούθως θα ξεκινήσει η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.
Την περιφρούρηση του ΕΜΠ τις ημέρες των εκδηλώσεων για την Επέτειο αναλαμβάνουν 700 μέλη της κοινότητάς του, φοιτητές, καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι. Η αντιπρύτανης, Τ.Μοροπούλου, είπε ότικαθημερινά οι πύλες θα ανοίγουν στις 9 το πρωί και θα κλείνουν 9 το βράδυ.
Την Πέμπτη, κατά την κορύφωση των εκδηλώσεων, θα κλείσουν στη 1 το μεσημέρι. Στις 2 θα αρχίσει η κεντρική εκδήλωση με την ομιλία του πρύτανη και ακολούθως θα ξεκινήσει η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.
«Η προάσπιση του ασύλου είναι υπόθεση όχι των νόμων, αλλά πολιτική βούληση» συμπλήρωσε.
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις προσπάθειες φοιτητικών παρατάξεων να αποκλείσουν από τις εκδηλώσεις άλλες παρατάξεις με επιχείρημα ότι τα κόμματα, από τα οποία προέρχονται, είναι «μνημονιακά», απάντησε: «Το Πολυτεχνείο δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα μίας ιδέας. Το σύνθημα ‘Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία’, βγήκε από την σύνθεση διαφορετικών ιδεών».
Η κ. Μοροπούλου ανακοίνωσε ότι η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου που θα βρίσκεται σε συνεχή συνεδρίαση τις τρεις αυτές ημέρες αποφάσισε να προσφύγει στα ακυρωτικά δικαστήρια, ζητώντας την ακύρωση των διαπιστωτικών πράξεων του υπουργείου Παιδείας, που οδηγούν στη συγκρότηση των νέων συμβουλίων διοίκησης.
Η αντιπρύτανης τόνισε ότι οι φετινές εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου είναι αφιερωμένες στη διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης.
Σε ό,τι αφορά τη σημαία του Πολυτεχνείου, την οποία έχει στα χέρια της εδώ και χρόνια η ίδια φοιτητική παράταξη (της ΠΑΣΠ), η κ. Μοροπούλου τόνισε ότι η «σημαία του Πολυτεχνείου ανήκει στη νέα γενιά και όχι σε κάποια παράταξη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Πλοίο διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ παρά τον ναυτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ – «Προκαταρκτικές συνομιλίες» Λιβάνου και Ισραήλ
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442