Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή
Με πτώση έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή μετά το ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης, με τους αναλυτές να μιλούν για «ξεφούσκωμα» της αρχικής αισιοδοξίας που δημιουργήθηκε από τη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Αρνητικά επέδρασε στην ψυχολογία των αγορών και η σημαντική αύξηση του κόστους δανεισμού της Ιταλίας στην πρώτη δημοπρασία που διενήργησε μετά την Σύνοδο.
Με πτώση έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή μετά το ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης, με τους αναλυτές να μιλούν για «ξεφούσκωμα» της αρχικής αισιοδοξίας που δημιουργήθηκε από τη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.
Αρνητικά επέδρασε στην ψυχολογία των αγορών και η σημαντική αύξηση του κόστους δανεισμού της Ιταλίας στην πρώτη δημοπρασία που διενήργησε μετά την Σύνοδο.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE-100 σημείωσε πτώση 0,2% στις 5.702,24 μονάδες, στο Χρηματιστήριο του Παρισιού ο CAC-40 υποχώρησε κατά 0,59% στις 3.348,63 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DΑΧ σημείωσε άνοδο κατά 0,13% στις 6.346,19 μονάδες.
Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι ιταλικές μετοχές εξαιτίας των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της δημοπρασίας ομολόγων. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB υποχώρησε κατά 1,8%, υποαποδίδοντας σε σχέση με τους δείκτες των υπόλοιπων ευρωπαϊκών αγορών.
Είχε προηγηθεί η δημοπρασία ιταλικών 10ετών ομολόγων, το επιτόκιο των οποίων εκτινάχθηκε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, πάνω από το 6%.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με πτώση 0,2% στις 1.017,75 μονάδες, καταγράφοντας ωστόσο εβδομαδιαία κέρδη 4,1% – τα μεγαλύτερα από τις αρχές Οκτωβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ στο Ορμούζ – Συνομιλίες Λιβάνου και Ισραήλ με τη συμμετοχή Ρούμπιο
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442