
Ακυρώσεις και καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις πλοίων από τον Πειραιά
Στους καταπέλτες πλοίων, συγκεκριμένων εταιρειών που δεν έχουν καταβάλει δεδουλευμένα στα πληρώματα, βρίσκονταν από τα ξημερώματα της Τρίτης ναυτεργάτες, απαγορεύοντας τον απόπλου. Το πρωί δεν αναχώρησαν τρία πλοία για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, ενώ το μεσημέρι το ίδιο συνέβη και με δύο πλοία για Σύρο, Χίο και Μυτιλήνη. Σημειώθηκε ένταση στο λιμάνι με επιβάτες, οι οποίοι μπήκαν σε πλοίο, απαιτώντας τον απόπλου. Τελικά, όλα τα πλοία θα αναχωρήσουν έστω και με καθυστέρηση, αφού η ΠΝΟ έδωσε προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα στις εταιρείες που χρωστούν.
Στους καταπέλτες πλοίων, συγκεκριμένων εταιρειών που δεν έχουν καταβάλει δεδουλευμένα στα πληρώματα, βρίσκονταν από τα ξημερώματα της Τρίτης ναυτεργάτες, απαγορεύοντας τον απόπλου.
Συγκεκριμένα, το πρωί δεν αναχώρησαν τα «Απόλλων Ελλάς», «Ποσειδών Ελλάς» και «Νεφέλη» για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.
Το μεσημέρι οι ναυτεργάτες δεν επέτρεψαν την επιβίβαση οχημάτων και επιβατών στα πλοία «Νήσος Μύκονος» και το «Νήσος Χίος» τα οποία επρόκειτο να αναχωρήσουν στις 12:00 και στις 12:30 για Σύρο, Εύδηλο, Αγ. Κήρυκο, Φούρνους, Καρλόβασι και Βαθύ το πρώτο και για Χίο, Μυτιλήνη το δεύτερο.
Ωστόσο, επιβάτες -ιδίως ηλικιωμένοι- κατάφεραν να επιβιβαστούν στο «Νήσος Μύκονος», απαιτώντας τον απόπλου.
Επικράτησε ένταση στο Λιμάνι και ξεκίνησαν «διαπραγματεύσεις» μελών της ΠΝΟ και Αρχών, προκειμένου να βρεθεί λύση.
Τελικά, τα πλοία φόρτωσαν και αναχώρησαν με καθυστέρηση μετά τις 15:00.
Η ΠΝΟ αποφάσισε να δώσει προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα για την καταβολή των δεδουλευμένων, κατά συνέπεια και η αναχώρηση του «Θεόφιλος» για Χίο-Μυτιλήνη (19:00) θα γίνει κανονικά.
Τα δρομολόγια των υπόλοιπων πλοίων από Πειραιά και από τα άλλα λιμάνια της χώρας εκτελούνται κανονικά, από τις 06:00 όταν έληξε η κινητοποίηση των ναυτεργατών.
Πλήρη αποκατάσταση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων θα γίνει από αύριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Από το σεξ απίλ έως την ακροδεξιά, η Μπριζίτ Μπαρντό συμβόλιζε μια Γαλλία σε μετάβαση
- Αντρέας Γεωργίου: Η βόλτα στη θάλασσα με την 4 μηνών κορούλα του
- Κεντρική Μακεδονία: Σοβαρά προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους
- Forbes: Στις 40 πιο ακριβές ομάδες του κόσμου μόνο δύο ποδοσφαιρικές – Πού βρίσκονται Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Συνάντηση Τραμπ και Νετανιάχου στη Φλόριντα για τη Γάζα – Τι άλλο θα συζητήσουν
- Ο ΠΑΟΚ κινείται και για Πουλακίδα – Ποιος είναι ο ομογενής γκαρντ που αγωνίζεται στη G-League (vids)
- Profession: Santa Claus
- Ανάπτυξη με ημερομηνία λήξης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442