Οι δύο εκθέσεις της τρόικας, για χρέος και 6η δόση, στα χέρια των Ευρωπαίων
Το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης ανοίγει, σύμφωνα με πηγές, η έκθεση της τρόικας για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος, η οποία έφτασε στα χέρια των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων εν όψει της Συνόδου Κορυφής. Ωστόσο, ζητούμενο παραμένει το ύψος του «κουρέματος», για τον καθορισμό του οποίου θα ληφθεί υπόψη η δεύτερη έκθεση της τρόικας, στην οποία εξετάζονται τα σενάρια -σε ορίζοντα δεκαετίας- βάσει των οποίων το χρέος μπορεί να κριθεί διατηρήσιμο, και επίσης θα μελετήσουν οι εταίροι πριν τις τελικές αποφάσεις τους.
Το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης ανοίγει, σύμφωνα με πηγές, η έκθεση των ελεγκτών της τρόικας για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος, η οποία έφτασε στα χέρια των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων εν όψει της Συνόδου Κορυφής.
Ωστόσο, ζητούμενο παραμένει το ύψος του «κουρέματος», για τον καθορισμό του οποίου θα ληφθεί υπόψη η δεύτερη έκθεση της τρόικας, στην οποία εξετάζονται τα σενάρια -σε ορίζοντα δεκαετίας- βάσει των οποίων το δημόσιο χρέος μπορεί να κριθεί διατηρήσιμο.
Τα σενάρια αυτά αποτελούν ήδη αντικείμενο μελέτης όχι μόνων των κυβερνητικών και διεθνών αρχών, αλλά και του λεγόμενου ιδιωτικού τομέα, από τη συμβολή του οποίου εξαρτάται πλέον και εν πολλοίς η βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας.
Και αυτό, διότι όπως οι πάντες πλέον συμφωνούν, στη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου υπερεκτιμήθηκαν τα προσδοκώμενα οφέλη, τόσο από την αποκρατικοποίηση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας, όσο και από το «κούρεμα» κατά 21% της αξίας των ελληνικών κρατικών ομολόγων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος ΙΓ’)
- Ασπρόπυργος: Θανατηφόρο τροχαίο με νεκρό οδηγό μοτοσικλέτας στη λεωφόρο ΝΑΤΟ
- Το Ιράν θα εκτελέσει την πρώτη γυναίκα διαδηλώτρια, καθώς συνεχίζεται η βίαιη καταστολή του Ιανουαρίου
- Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτης έπεσε από ύψος 2,5 μέτρων τη στιγμή που παραβίαζε επιχείρηση
- Κυβέρνηση Μητσοτάκη: η «νέα κανονικότητα» θεσμικής παραβατικότητας, κυνισμού, υπονόμευσης της δημοκρατίας
- Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου & Γόνατος
- Τζορτζ Κάρλιν: Όταν ο γνωστός κωμικός βρέθηκε στο «μικροσκόπιο» του FBI
- Η γενιά που μεγάλωσε με τσιγάρο αλλάζει σελίδα – και μιλά για το TOKOVYS
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442