Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Στην Μπάνι Ουαλίντ μπήκαν οι δυνάμεις της νέας λιβυκής ηγεσίας

Στην Μπάνι Ουαλίντ μπήκαν οι δυνάμεις της νέας λιβυκής ηγεσίας

Στην Μπάνι Ουαλίντ, ένα από τα τελευταία προπύργια του Μουαμάρ Καντάφι, μπήκαν οι δυνάμεις που πρόσκεινται στη μεταβατική ηγεσία της Λιβύης και ύψωσαν τη νέα σημαία της χώρας. Την ίδια ώρα, οι μάχες στη Σύρτη συνεχίζονται, ενώ στην Τρίπολη κατεδαφίζεται το σύγκρότημα-σύμβολο του καθεστώτος Καντάφι και στη θέση του πρόκειται να δημιουργηθεί δημόσιο πάρκο.

Στην Μπάνι Ουαλίντ, ένα από τα τελευταία προπύργια του Μουαμάρ Καντάφι, μπήκαν οι δυνάμεις που πρόσκεινται στη μεταβατική ηγεσία της Λιβύης και ύψωσαν τη νέα σημαία της χώρας.

Οι διοικητές των δυνάμεων που εισήλθαν στην πόλη, η οποία βρίσκεται περίπου 170 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης, δήλωσαν ότι αντιμετώπισαν ισχυρή αντίσταση από τους υποστηρικτές του Καντάφι.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δυνάμεις των εξεγερμένων περικύκλωσαν την πόλη την Κυριακή, τόσο από τα βόρεια όσο και τα νότια τμήματά της, εξαπολύοντας σφοδρά πυρά εναντίον των μαχητών που παραμένουν πιστοί στον Μουαμάρ Καντάφι.

Την ίδια ώρα, οι μάχες στη γενέτειρα του ανατραπέντος Λίβυου συνταγματάρχη, τη Σύρτη, συνεχίζονται, ενώ στην Τρίπολη κατεδαφίζεται το σύγκρότημα-σύμβολο του καθεστώτος Καντάφι.

Εκσκαφείς άρχισαν να γκρεμίζουν την Κυριακή τους τοίχους που περιβάλλουν το συγκρότημα Μπαμπ αλ-Αζιζίγια. Στη θέση του οχυρού του ανατραπέντος Λίβυου συνταγματάρχη πρόκειται να δημιουργηθεί ένα δημόσιο πάρκο.

«Ήρθε η ώρα να διαλύσουμε το σύμβολο της τυραννίας» δήλωσαν ηγετικά στελέχη του μεταβατικού καθεστώτος.

Ανταποκριτές διεθνών μέσων αναφέρουν ότι οι Λίβυοι έχουν ήδη μετατρέψει το χώρο, όπου έβγαζε «πύρινους» λόγους ο Καντάφι, σε υπαίθρια αγορά κατοικίδιων ζώων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο