Δίωρη «εισβολή» ιδιοκτητών ταξί στο υπουργείο Μεταφορών
Στο γραφείο του γγ του υπουργείου Μεταφορών εισέβαλε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Ευθ.Λυμπερόπουλος με ομάδα αυτοκινητιστών, ζητώντας να συναντηθεί με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση. Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες ταξί αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους και προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή.
Στο γραφείο του γγ του υπουργείου Μεταφορών εισέβαλε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Ευθ.Λυμπερόπουλος με ομάδα αυτοκινητιστών, ζητώντας να συναντηθεί με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση.
Συνάντηση τελικώς δεν έγινε, καθώς ο υπουργός ήταν απών και η κατάληψη «έσπασε» δύο ώρες αργότερα.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Λυμπερόπουλος, αφού ανακοίνωσε ότι η επόμενη κινητοποίηση των αυτοκινητιστών θα γίνει στο Mega, σημείωσε ότι οι ταξιτζήδες έγιναν «αναγκαστικά βίαιοι», καταλαμβάνοντας το γραφείο του γενικού γραμματέα, «μετά την κοροϊδία της 5ης Αυγούστου», καθώς, όπως υποστηρίζουν, τους υπεσχέθη διάλογος, που δεν έγινε, όμως, ποτέ.
Ο κ. Λυμπερόπουλος δήλωσε ότι το υπουργείο χρησιμοποιεί την τρόικα ως πρόσχημα για να περάσει τις δικές του αλλαγές, τόνισε ότι «το παιχνίδι τελείωσε» και ανακοίνωσε κοινές κινητοποιήσεις την άλλη εβδομάδα με τους ιδιοκτήτες φορτηγών.
«Εύχομαι ο υπουργός να μην μας πάρει στο λαιμό του» είπε και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών αφαιρεί την περιουσία των ταξιτζήδων.
Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ επιτέθηκε στον υπουργό Υποδομών, κατηγορώντας τον ότι κοροϊδεύει τους αυτοκινητιστές, όταν τους ταυτίζει με την Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Συνεργάτες του κ.Ραγκούση απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσαν: «Η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, άρα και των ταξί και φορτηγών, είναι μία βασική διαρθρωτική αλλαγή που πρέπει επιτέλους να πραγματοποιηθεί αν θέλουμε η Ελλάδα να βγει από την ύφεση, αν θέλουμε η Ελλάδα να σταματήσει να δίνει την εικόνα μιας χώρας που άλλα λέει, άλλα εννοεί και τελικά άλλα πράττει. Η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων θα προχωρήσει κανονικά».
Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες ταξί αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους και προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή.
Ήδη από την Τετάρτη, οπότε ανακοινώθηκε το νέο νομοσχέδιο, οι αυτοκινητιστές δήλωσαν ότι το απορρίπτουν «από την αρχή ως το τέλος».
Παράλληλα, ζήτησαν την επαναφορά του Προεδρικού Διατάγματος Ρέππα και εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να συναντηθούν άμεσα με τον υπουργό Γ.Ραγκούση.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας