Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Δεν θα πληρώσουν οι γονείς τις φωτοτυπίες, ξεκαθαρίζει το υπουργείο Παιδείας

Δεν θα πληρώσουν οι γονείς τις φωτοτυπίες, ξεκαθαρίζει το υπουργείο Παιδείας

Οι σχολικές επιτροπές και όχι οι γονείς θα πληρώσουν τις φωτοτυπίες και τα DVD που θα χρησιμοποιήσουν οι μαθητές, ελλείψει βιβλίων, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, ξεκαθαρίζει το υπουργείο Παιδείας. Η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε πως «έχουν προβλεφθεί όλα σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών». Παράλληλα, ο γγ του υπουργείου Παιδείας, Β.Κουλαΐδης τόνισε ότι τα βασικά βιβλία θα έχουν σταλεί σε όλα τα σχολεία μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου και κατόπιν βδομάδα με τη βδομάδα θα σταλούν και τα υπόλοιπα. 

Οι σχολικές επιτροπές και όχι οι γονείς θα πληρώσουν τις φωτοτυπίες και τα DVD που θα χρησιμοποιήσουν οι μαθητές, ελλείψει βιβλίων, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, ξεκαθαρίζει το υπουργείο Παιδείας.

Σε δήλωση που έκανε η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας «έχει οργανώσει, όλες εκείνες τις υποστηρικτικές ενέργειες και το υλικό που χρειάζεται, έτσι ώστε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν χωρίς να επιβαρυνθούν οι οικογένειες».

Ερωτηθείσα εάν οι σχολικές επιτροπές έχουν χρήματα, η κ. Χριστοφιλοπούλου άφησε να εννοηθεί ότι θα χρηματοδοτηθούν από το υπουργείο Εσωτερικών, λέγοντας: «Έχουν προβλεφθεί όλα σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών».

Παράλληλα, μιλώντας στη ΝΕΤ ο γγ του υπουργείου Παιδείας Β.Κουλαΐδης τόνισε ότι τα βασικά βιβλία θα έχουν σταλεί σε όλα τα σχολεία μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου και κατόπιν βδομάδα με τη βδομάδα θα σταλούν και τα υπόλοιπα.

Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας την Δευτέρα στον Βήμα 99,5, ζήτησε συγγνώμη από γονείς, μαθητές και καθηγητές για το αλαλούμ με τα σχολικά βιβλία, επέρριψε ευθύνες στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τις μεγάλες καθυστερήσεις στις εκτυπώσεις και προανήγγειλε έρευνα για την υπόθεση.

«Έχω ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να ελέγξει την υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες» τόνισε.

Από την πλευρά τους, οι δάσκαλοι μιλούν για πρωτόγνωρη και απαράδεκτη κατάσταση στα σχολεία. Σύμφωνα με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, υπάρχουν κέντρα διανομής βιβλίων που δεν έχουν κανένα βιβλίο και άλλα κέντρα που έχουν ελάχιστους από τους 126 τίτλους βιβλίων, για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο