Κατάπαυση πυρός, τη δεύτερη μέσα σε πέντε ημέρες, ανακοίνωσε η Χαμάς
Την απόφασή της να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον στόχων στο έδαφος του Ισραήλ ανακοίνωσε η ισλαμική Χαμάς, κηρήττοντας έτσι για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε ημέρες κατάπαυση πυρός μετά την αναζωπύρωση της βίας στη Γάζα. Στελέχη της Χαμάς ανέφεραν πως οι μεγάλες οργανώσεις στη Γάζα έχουν ήδη συμφωνήσει στην απόφαση, η οποία ελήφθη με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου, και καταβάλλεται προσπάθεια να πειστούν και οι μικρότεροι πυρήνες.
Την απόφασή της να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον στόχων στο έδαφος του Ισραήλ από το μεσημέρι της Παρασκευής ανακοίνωσε η ισλαμική Χαμάς, κηρήττοντας έτσι για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε ημέρες κατάπαυση πυρός μετά την αναζωπύρωση της βίας στη Γάζα.
Στελέχη της Χαμάς ανέφεραν πως οι μεγάλες οργανώσεις στη Γάζα έχουν ήδη συμφωνήσει στην απόφαση, η οποία ελήφθη με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου, και καταβάλλεται προσπάθεια να πειστούν και οι μικρότεροι πυρήνες.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ισραηλινή αντίδραση για την ανακοίνωση αυτή και επίσης δεν είναι γνωστό εάν άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας και ιδιαίτερα οι Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης, θα πράξουν το ίδιο.
Νωρίς σήμερα, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι από τις 22:00 της Πέμπτης δεν πραγματοποιήθηκε καμία επίθεση με ρουκέτα κατά του ισραηλινού εδάφους και ότι και το Ισραήλ δεν έχει εξαπολύσει καμία επίθεση από χθες τη νύχτα εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.
Η Χαμάς είχε ανακοινώσει και την Κυριακή πως θα προχωρούσε σε κατάπαυση πυρός, απόφαση όμως που αποδείχθηκε κενό γράμμα όταν, λίγο αργότερα, ρουκέτες έπληξαν το νότιο Ισραήλ.
Τον νέο γύρο βίας στη Γάζα πυροδότησαν οι επιθέσεις της περασμένης Πέμπτης σε στόχους στο νότιο Ισραήλ, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο. Το Ισραήλ απέδωσε τις επιθέσεις σε μέλης της Χαμάς που παρέκαμψαν τον αποκλεισμό της Γάζας περνώντας στην Αίγυπτο και επιστρέφοντας, μέσω του Σινά σε ισραηλινό έδαφος.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας