«Όχι» σε κράτηση της Γιούλια Τιμοσένκο είπε δικαστήριο στην Ουκρανία
Ουκρανικό δικαστήριο αποφάσισε να μην υπάρξει κράτηση της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία δικάζεται με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας. Λίγο νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει από το δικαστήριο την κράτησή της.
Ουκρανικό δικαστήριο αποφάσισε να μην υπάρξει κράτηση της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία δικάζεται με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.
Λίγο νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει από το δικαστήριο την κράτησή της.
Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες, λέγοντας ότι είναι πολιτικά υποκινούμενες.
Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητώντας να χαρακτηριστεί η δίωξή της «πολιτική».
Η Γιούλια Τιμοσένκο, κεντρικό πρόσωπο της «Πορτοκαλί Επανάστασης» το 2004, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εξουσία το 2010, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χαμός στις ΗΠΑ με τον Λεμπρόν Τζέιμς
- Πολιτική θύελλα μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις για διεθνείς οργανισμούς – «Ποιος ασκεί εξωτερική πολιτική σε αυτή τη χώρα;»
- Πενήντα χρόνια χωρίς τη Χάνα Άρεντ: Οι «Απαρχές του ολοκληρωτισμού» παραμένουν πιο επίκαιρες από ποτέ
- Μεγάλη αλλαγή στον κανονισμό του οφσάιντ προανήγγειλε ο Ινφαντίνο – Πώς θα αλλάξει το ποδόσφαιρο
- Αναβολή της δίκης του Ivan Greko – Τι ζήτησε το δικαστήριο
- «Ο Γιαμάλ είναι ο παίκτης του μέλλοντος»
- «Προπύργιο της Αριστεράς» – Ο Τραμπ διαλύει ένα από τα σημαντικότερα κλιματικά εργαστήρια του κόσμου
- ΑΑΔΕ: Πώς θα λειτουργήσουν οι ψηφιακές εφαρμογές τις επόμενες μέρες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442