Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Κατάλληλο για κολύμβηση το 95% των ελληνικών ακτών

Κατάλληλο για κολύμβηση το 95% των ελληνικών ακτών

Δύο χιλιάδες ακτές της χώρας είναι κατάλληλες για κολύμβηση. Πρόκειται για το 95% του συνόλου των ακτών, το οποίο σύμφωνα με τις μετρήσεις της τελευταίας τετραετίας είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Δύο χιλιάδες ακτές της χώρας είναι κατάλληλες για κολύμβηση. Πρόκειται για το 95% του συνόλου των ακτών, το οποίο σύμφωνα με τις μετρήσεις της τελευταίας τετραετίας είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Το 3% είναι σε καλή κατάσταση, ενώ δύο σημεία στη λίμνη Βεγορίτιδα δεν ενδείκνυται για μπάνιο.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο ειδικός γραμματέας Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Α.Ανδρεαδάκης, παρουσιάζοντας τον νέο «Περιβαλλοντικό Οδηγό των Ακτών Κολύμβησης».

Σε αυτόν θα καταχωρηθούν 1.450 ταυτότητες ακτών. Κάθε μία θα περιλαμβάνει τα βασικά χαρακτηριστικά της παραλίας, την οργάνωση, την περιβαλλοντική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, τις υφιστάμενες και τις δυνητικές εστίες ρύπανσης, κ.λπ.

Μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί 700 «ταυτότητες». Η καταγραφή θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι ειδικοί επιστήμονες επισκέπτονται τις καταγεγραμμένες ακτές κολύμβησης για την καταγραφή νέων στοιχείων και την επιβεβαίωση όσων συλλέχτηκαν από βιογραφική αναζήτηση και βάσεις δεδομένων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο