
Να θέσει σε λειτουργία περισσότερες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής ζητά από τη ΓΕΝΟΠ η ΔΕΗ
Νέα πρόσκληση στη ΓΕΝΟΠ να θέσει σε λειτουργία τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που απαιτούνται προκειμένου να εφαρμοστεί η απόφαση του δικαστηρίου και να επανέλθουν οι διαθέσιμες μονάδες στα επίπεδα της περασμένης Πέμπτης απηύθυνε η διοίκηση της ΔΕΗ με επιστολή της προς τη ΓΕΝΟΠ. Ουσιαστικά, καλεί τους συνδικαλιστές να λειτουργήσουν και πάλι τις τρεις μονάδες που τέθηκαν εκτός λειτουργίας τα ξημερώματα της Παρασκευής. Τη Δευτέρα η δικαστική απόφαση ως προς την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης και καταχρηστικής.
Νέα πρόσκληση στη ΓΕΝΟΠ να θέσει σε λειτουργία τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που απαιτούνται προκειμένου να εφαρμοστεί η απόφαση του Δικαστηρίου και να επανέλθουν οι διαθέσιμες μονάδες στα επίπεδα της περασμένης Πέμπτης απηύθυνε το Σάββατο η διοίκηση της ΔΕΗ με επιστολή της προς τη ΓΕΝΟΠ.
Η ΔΕΗ καλεί ουσιαστικά τους συνδικαλιστές να λειτουργήσουν και πάλι τις τρεις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που τέθηκαν εκτός λειτουργίας τα ξημερώματα της Παρασκευής οπότε η Ομοσπονδία αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση της μετά την άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο.
Η ΔΕΗ υποστηρίζει επίσης ότι η ΓΕΝΟΠ παραβιάζει τη δικαστική απόφαση της Παρασκευής.
Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση ως προς την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης και καταχρηστικής αναμένεται τη Δευτέρα.
Η επιστολή της ΔΕΗ που εστάλη το πρωί του Σαββάτου προς τη ΓΕΝΟΠ έχει ως εξής:
«Κύριοι,
παρά τη δικαστική απόφαση της 24ης Ιουνίου 2011, δεν επαναφέρατε ακόμη τη διαθέσιμη ισχύ του συστήματος στα επίπεδα της 23ης Ιουνίου 2011 όπως αυτή διατάσσει, με αποτέλεσμα η συνολική ισχύς του να είναι σημαντικά χαμηλότερη της ελάχιστης προβλεπόμενης στην εν λόγω απόφαση (6800 MW).
»Συνέπεια αυτού είναι ότι απαιτούνται και ήδη πραγματοποιούνται εκτεταμένες περικοπές στο διασυνδεδεμένο σύστημα, που αναμένεται να ανέλθουν στα 1200 έως 1300 MW. Το έλλειμμα αυτό υπερβαίνει κατά πολύ το ανώτατο όριο που ορίζεται στην υπ’ αριθμόν 4/2010 απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής, άρθρο 15 του Ν. 1264/1982.
»Με δεδομένες τις εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο από την κατάσταση αυτή, σας καλούμε να διαθέσετε άμεσα πρόσθετη θερμική ισχύ στο Σύστημα και κατ’ ελάχιστον τα 750 MW που αποκόψατε τις πρωινές ώρες της 24ης Ιουνίου 2011».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές
- Ισραήλ: Καλείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
- 3 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 13χρονος, και ένας στη νοτιοανατολική Ρωσία
- Ισραήλ: «Βαθιά ανησυχία» από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία για σχέδιο διεύρυνσης της θανατική ποινής
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Σχέδιο για Αγιο Φως κανονικά το Πάσχα
- Λάρισα: 78χρονος απείλησε οδηγό λεωφορείου με οπλισμένο ψαροντούφεκο
- Γιορτή σήμερα 30 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442