Θα συνεχίσω να πηγαίνω καθημερινά στο γραφείο μου, είπε ο Π.Ψωμιάδης
Άδικη, αντιδημοκρατική και παράνομη χαρακτήρισε την απόφαση που τον θέτει σε αργία ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενώ προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Βουλή και είπε ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται καθημερινά στην Περιφέρεια. Ανακοίνωσε ακόμη ότι την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, για να ζητήσει τη νομική στήριξη του κόμματος.
Tο ενδεχόμενο επιστροφής του στο ελληνικό κοινοβούλιο απέκλεισε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη, περιστοιχισμένος από μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, μια μέρα μετά την υπογραφή της απόφασης που τον θέτει σε αργία από τη θέση του Περιφερειάρχη.
Σχολιάζοντας την απόφαση, τη χαρακτήρισε άδικη, αντιδημοκρατική και παράνομη, ανέφερε ότι δεν στηρίζεται πουθενά και γνωστοποίησε ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την αναίρεσή της.
«Δεν μπορεί ο διορισμένος γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης να με θέσει σε αργία» είπε και επικαλούμενος τις γνωμοδοτήσεις των καθηγητών Γλυκερίας Σιούτη, Σπυρίδωνα Φλογαϊτη και Κωνσταντίνου Ρέμελη, έφερε το επιχείρημα ότι καταδικάστηκε για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, στο οποίο υπέπεσε με την ιδιότητα του νομάρχη και όχι του περιφερειάρχη.
Επισήμανε, ακόμη, ότι η απόφαση του γενικού γραμματέα, Θύμιου Σώκου, ελήφθη κάτω από πιέσεις, με πολιτικά και όχι νομικά κριτήρια από ορισμένους που προσπαθούν να τον φιμώσουν και έχουν στόχο την πολιτική του δίωξη. Κληθείς να κατονομάσει αυτούς τους κύκλους απάντησε ότι δεν προέρχονται από το επίσημο ΠΑΣΟΚ με το οποίο, όπως είπε, δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Ερωτηθείς τι θα κάνει το επόμενο χρονικό διάστημα, διευκρίνισε ότι τη θέση του ανέλαβε από σήμερα ο αναπληρωτής αντιπεριφερειάρχης, ο αδελφός του Διονύσης Ψωμιάδης.
Ωστόσο υπογράμμισε ότι θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στην Περιφέρεια καθώς, όπως τόνισε, δεν έχει εκπέσει από το αξίωμα, απλώς βρίσκεται σε προσωρινή αργία.
«Δεν αλλάζει τίποτε. Θα συνεχίσω να είμαι καθημερινά κοντά στους συμπολίτες μου. Εξάλλου ο κυρίαρχος λαός με έστειλε εκεί να τον υπηρετήσω και μόνο αυτός μπορεί να αποφασίσει για μένα» πρόσθεσε.
Την Πέμπτη ο κ. Ψωμιάδης θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά προκειμένου, όπως είπε, να ζητήσει την νομική στήριξη του κόμματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο πόλεμος του «MAGA» στην ευρωπαϊκή δημοκρατία
- Δύο συνταγές χειμωνιάτικες και μαμαδίστικες
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Κηφισό – Πού θα υπάρξει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας
- Συγκρούσεις μεταξύ δύο παρατάξεων ανταρτών στην Κολομβία – Πάνω από 20 νεκροί
- Καθημερινοί τρόπο για να βάλεις «στοπ» στο νυχτερινό τσιμπολόγημα
- Καιρός: Τσουχτερό κρύο, θυελλώδεις άνεμοι και χιονοπτώσεις τη Δευτέρα
- Ξεφουσκώνει το πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» με τα νέα όρια
- Αστέρας του Χάρι Πότερ πήγε να βοηθήσει γυναίκα που έκλαιγε στον δρόμο και «έφαγε» κουτουλιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442