Σε 30 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Aιγύπτιος πρώην υπουργός Οικονομικών
Σε 30 χρόνια κάθειρξη για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας καταδικάστηκε ερήμην του ο Aιγύπτιος πρώην υπουργός Οικονομικών Γιούσεφ Μπούτρος Γκάλι, ο οποίος αναζητείται από την Ιντερπόλ. Tο δικαστήριο διέταξε επίσης τον Μπούτρος Γκάλι, ανιψιό του πρώην ΓΓ του ΟΗΕ Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι, να επιστρέψει στο κράτος 30 εκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες (περίπου 3,4 εκατ. ευρώ) και να πληρώσει πρόστιμο ύψους 70 εκατομμυρίων λιρών (περισσότερα από 8 εκατ. ευρώ).
Σε 30 χρόνια κάθειρξη για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας καταδικάστηκε ερήμην του ο Aιγύπτιος πρώην υπουργός Οικονομικών Γιούσεφ Μπούτρος Γκάλι.
Tο δικαστήριο διέταξε επίσης τον Μπούτρος Γκάλι, ανιψιό του πρώην ΓΓ του ΟΗΕ Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι, να επιστρέψει στο κράτος 30 εκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες (περίπου 3,4 εκατ. ευρώ) και να πληρώσει πρόστιμο ύψους 70 εκατομμυρίων λιρών (περισσότερα από 8 εκατ. ευρώ).
Ο πρώην υπουργός, που αναζητείται από την Ιντερπόλ, κρίθηκε ένοχος για τη χρήση αυτοκινήτων τα οποία είχε κατάσχει το τελωνείο και επειδή χρησιμοποίησε τους πόρους του υπουργείου του στη διάρκεια της εκστρατείας του για τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2010.
Να σημειωθεί ότι τον περασμένο μήνα κρίθηκαν ένοχοι για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας οι υπουργοί Τουρισμού και Εσωτερικών του καθεστώτος Μουμπάρακ.
Επίσης, πολλοί Αιγύπτιοι πρώην αξιωματούχοι βρίσκονται υπό κράτηση.
Ο ίδιος ο Χόσνι Μουμπάρακ νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο του Σαρμ-ελ-Σέιχ, ενώ οι δύο γιοι του κρατούνται σε φυλακές του Καΐρου.
Στις 3 Αυγούστου θα διεξαχθεί η δίκη του ίδιου και των δύο γιων του για τον θάνατο διαδηλωτών στη διάρκεια της εξέγερσης, καθώς και για παράνομο πλουτισμό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εξωσωματική γονιμοποίηση: Λουίζ και Άλαστερ, τα πρώτα από τα 13 εκατ. παιδιά του σωλήνα στον κόσμο
- Επιτέλους, σοβαρευτείτε ή στην τελική «βουλώστε το»!
- Μένης Κουμανταρέας: Μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό
- Μαθητής συνελήφθη με μεγάλη χασίς στην Κρήτη
- Fox News: «Ο Ντόντσιτς ζήτησε από τους Λέικερς τον Αντετοκούνμπο»
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442