Προς τη Βρετανία ταξιδεύει η ηφαιστειακή τέφρα από την Ισλανδία
Νότια κινείται το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας, μετά την έκρηξη του ισλανδικού ηφαιστείου Γκρίμσβετν. Οι πτήσεις από και προς την Ιρλανδία μπορεί να επηρεαστούν, ανακοίνωσε το Δουβλίνο, ενώ το νέφος θα έχει φτάσει στη Σκωτία μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ, και δεν αποκλείεται να προκαλέσει προβλήματα στις αεροπορικές μετακινήσεις. Εκτιμάται, πάντως, ότι το νέφος δεν θα προκαλέσει τον «εφιάλτη» που είχε δημιουργήσει η έκρηξη του ηφαιστείου Eyjafjallajokull πέρυσι τον Απρίλιο, αφήνοντας εγκλωβισμένους δεκάδες χιλιάδες επιβάτες. Ανοίγει και πάλι από 22:00 (ώρα Ελλάδας) το διεθνές αεροδρόμιο της Ισλανδίας.
Νότια κινείται το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας, μετά την έκρηξη του ισλανδικού ηφαιστείου Γκρίμσβετν. Οι πτήσεις από και προς την Ιρλανδία μπορεί να επηρεαστούν, ανακοίνωσε το Δουβλίνο, ενώ το νέφος θα έχει φτάσει στη Σκωτία μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ, και δεν αποκλείεται να προκαλέσει προβλήματα στις αεροπορικές μετακινήσεις.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι υψηλής πυκνότητας νέφος ηφαιστειακής τέφρας κινείται προς τη Σκωτία και ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στις αεροπορικές μεταφορές ακόμα και τη Δευτέρα το βράδυ.
Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας (CAA) ανακοίνωσε ότι πιθανώς θα προκληθούν προβλήματα στις αεροπορικές μεταφορές την Τρίτη.
Ανέφερε, επίσης, ότι τα αεροσκάφη δεν μπορούν να πετάξουν μέσα από υψηλής πυκνότητας νέφη τέφρας, ενώ ενδέχεται να μπορούν να πετάξουν μέσα από πιο αραιά νέφη.
Παράλληλα, η ιρλανδική Αρχή Αεροπορίας (ΙΑΑ) ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις από και προς την Ιρλανδία μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα αργότερα μέσα στην εβδομάδα.
Η ΙΑΑ ανακοίνωσε, πάντως, ότι δεν περιμένει μεγάλα προβλήματα μέσα στις επόμενες 48 ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να πετάξει την Τρίτη από το Δουβλίνο στη Βρετανία για επίσημη επίσκεψη.
«Ίσως υπάρξουν προβλήματα κατά το τέλος της εβδομάδας» τόνισε.
Δανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών αεροπορίας ανακοίνωσαν ότι νέφος ηφαιστειακής τέφρας έφτασε στην Γροιλανδία και η Air Greenland ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις ανάμεσα στο αεροδρόμιο του νησιού και την Κοπεγχάγη ακυρώθηκαν.
Το κλειστό για ώρες διεθνές αεροδρόμιο της Ισλανδίας άνοιξε από τις 22:00 (ώρα ελλάδας) ανακοίνωσαν οι Αρχές.
Στη Γαλλία, το αρμόδιο υπουργείο διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να φτάσει η τέφρα στον εναέριο χώρο, τουλάχιστον εντός των επόμενων 48 ωρών.
«Μετά την Πέμπτη όλα θα εξαρτηθούν από τη φύση της ηφαιστειακής έκρηξης» αναφέρεται στην ανακοίνωση των Αρχών.
Νωρίτερα, η ευρωπαϊκή υπηρεσία εναερίου κυκλοφορίας Eurocontrol προειδοποίησε ότι το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας είναι πιθανόν να επεκταθεί προς τον νότο.
Εκτιμάται, ωστόσο, ότι η διακοπή των αεροπορικών συγκοινωνιών θα είναι περισσότερο περιορισμένη, σε σχέση με πέρυσι τον Απρίλιο, οπότε μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Eyjafjallajokull είχαν προκληθεί τεράστια προβλήματα στις αεροπορικές μετακινήσεις. Αποτέλεσμα αυτού ήταν δεκάδες χιλιάδες επιβάτες να παραμείνουν εγκλωβισμένοι σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Η οργάνωση HALC πιέζει για αυστηρότερη στάση έναντι της Τουρκίας με φόντο τις θρησκευτικές ελευθερίες
- Πασχαλινό ωράριο: Πώς λειτουργούν τα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σήμερα Μεγάλη Παρασκευή
- Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ψάχνω τρόπο να φύγω από τη ζωή»
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε η πλήρης λίστα των διαιτητών
- Fuel Pass: Ανοιχτή για όλους η πλατφόρμα ανεξάρτητα από τον ΑΦΜ
- Καμπανάκι από Copernicus: Οι ωκεανοί κοντά σε επίπεδα ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας
- Ο Ντόρσεϊ χάρισε τη φανέλα του και φωτογραφήθηκε μαζί με έναν μικρό φίλο που ταξίδεψε από την Άρτα (pic)
- Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά ενόψει Πάσχα – Πώς διαμορφώνονται οι τιμές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442