Αύξηση 23,6% στις ελληνικές εξαγωγές τον Μάρτιο
Συνεχίστηκε και τον Μάρτιο η άνοδος των εξαγωγών, ενώ, παράλληλα, συρρικνώθηκαν περαιτέρω οι εισαγωγές, λόγω και του περιορισμού της καταναλωτικής ζήτησης στη χώρα.
Κωστούλας Γεώργιος
Συνεχίστηκε και τον Μάρτιο η άνοδος των εξαγωγών, ενώ, παράλληλα, συρρικνώθηκαν περαιτέρω οι εισαγωγές, λόγω και του περιορισμού της καταναλωτικής ζήτησης στη χώρα.
Από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), προκύπτουν, ειδικότερα, τα εξής:
Η συνολική αξία των εξαγωγών-αποστολών τον Μάρτιο ανήλθε στο ποσό των 1.756,3 εκατ. ευρώ, έναντι 1.420,6 εκατ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα του 2010, παρουσιάζοντας αύξηση 23,6%.
Η συνολική αξία των εξαγωγών-αποστολών, χωρίς τα πετρελαιοειδή, ανήλθε στο ποσό των 1.311,1 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 0,5% σε σχέση με πέρυσι.
Η συνολική αξία των εισαγωγών-αφίξεων υποχώρησε στο ποσό των 3.341,2 εκατ. ευρώ, έναντι 5.354,4 εκατ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα του 2010.
Η συνολική αξία των εισαγωγών, χωρίς τα πετρελαιοειδή, μειώθηκε κατά 25,1% στα 2.985,6 εκατ. ευρώ.
Στο δωδεκάμηνο Απριλίου 2010 – Μαρτίου 2011, χωρίς τα πετρελαιοειδή, οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 16% σε σύγκριση με το αντίστοιχο δωδεκάμηνο Απριλίου 2009 – Μαρτίου 2010, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 10,9%.
Τα στατιστικά στοιχεία των εισαγωγών των πετρελαιοειδών, υπολογίζονται σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία.
Οι «ελλιπείς τελωνειακές διασαφήσεις», μετά από τον έλεγχό τους, για τον Μάρτιο 2010 που αφορούν στα πετρελαιοειδή έχουν ενσωματωθεί στην κατάρτιση των στατιστικών του εξωτερικού εμπορίου, διευκρινίζει η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.
Γι’ αυτή την κατηγορία προϊόντων οι αντίστοιχες διασαφήσεις για τον Μάρτιο 2011 δεν έχουν οριστικοποιηθεί και ενσωματωθεί στο σύνολο τους, με αποτέλεσμα τη μη συγκρισιμότητα των στοιχείων μεταξύ των μηνών Μαρτίου 2011 και Μαρτίου 2010.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κλόντια Σίφερ: Αποχαιρετά τη Μπαρντό με φωτογραφίες που μοιάζουν σαν 2 σταγόνες νερό
- Ραγδαία αύξηση γρίπης και ιώσεων στα παιδιατρικά νοσοκομεία
- Το Trophy Tour έρχεται στον Πειραιά ενόψει του Betsson Super Cup
- Η μέρα που άλλαξαν τα πάντα: Σαν σήμερα ο Μίκαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στις Άλπεις
- Φεμινιστική απεργία
- Οι ελπίδες και τα χρήματα για να εντοπιστεί η πτήση MH370 – «Δεν το κάνουν για τα λεφτά»
- Οικονομικό βαρόμετρο ΒΕΘ: Η ακρίβεια ταλανίζει τους βιοτέχνες – Δυσοίωνα στοιχεία
- Καιρός: Πολική εισβολή φέρνει τσουχτερό κρύο παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442