
Αλλαγές στην κατανομή του λιγνιτικού τέλους της ΔΕΗ προωθεί το ΥΠΕΚΑ
Αλλαγές στην κατανομή του λιγνιτικού τέλους της ΔΕΗ προωθεί το ΥΠΕΚΑ
Αλλαγές στον τρόπο κατανομής του λιγνιτικού τέλους της ΔΕΗ προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, ανάλογες και των μεταβολών που επέφερε ο «Καλλικράτης» αλλά και με στόχο, όπως αναφέρει, «τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια και ισορροπία στην κατανομή του πόρου και να διασφαλιστεί η αρχή της ανταποδοτικότητας».
Το λιγνιτικό τέλος αποδίδεται από τη ΔΕΗ στις περιοχές όπου υπάρχει δραστηριότητα εξόρυξης λιγνίτη και παραγωγή ενέργειας από εργοστάσια της επιχείρησης, δηλαδή στην Αρκαδία (Μεγαλόπολη), την Κοζάνη και τη Φλώρινα, ως αντιστάθμιση για τις περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις που υφίστανται οι περιοχές αυτές.
Σχετικές συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο ΥΠΕΚΑ, υπό τον υφυπουργό κ. Γιάννη Μανιάτη. Τις θέσεις τους ανέπτυξαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Σόκορης Ιωάννης, καθώς και οι Δήμαρχοι των Ενεργειακών Δήμων της χώρας (Αμυνταίου, Εορδαίας, Κοζάνης, Μεγαλόπολης και Φλώρινας).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η απουσία του Ιράν από τη Μπιενάλε και η γεωπολιτική της τέχνης
- Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε νέο προπονητικό κέντρο – Πού θα κατασκευαστεί
- Yποπτο κρούσμα χανταϊού εντοπίστηκε την Ισπανία – 32χρονη γυναίκα υποβάλλεται σε εξετάσεις
- Σακελλαρίδης: Η συζήτηση για το 2015, το καλύτερο δώρο στη ΝΔ – Να μειωθεί η έμμεση φορολογία και να φορολογηθούν οι πλούσιοι
- Άρης Betsson: Η συνάντηση με τον Τσους Μπουένο και η προοπτική της συμμετοχής στην Ευρωλίγκα
- Κρήτη: «Ζούσαμε με τον φόβο» λένε οι συγγενείς του 20χρονου – Οι απειλές και οι απόπειρες κατά του Νικήτα




