Βραβεία για δεύτερη χρονιά απονέμει την Τρίτη η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου
Σε μια βραδιά γιορτής για το ελληνικό σινεμά, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου απονέμει την Τρίτη -για δεύτερη χρονιά- τα βραβεία της στις ελληνικές ταινίες που ξεχώρισαν. Η τελετή απονομής θα γίνει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ενώ ειδικό βραβείο καριέρας θα δοθεί στον Μιχάλη Κακογιάννη. Τις περισσότερες υποψηφιότητες συγκεντρώνει η Χώρα Προέλευσης του Σύλλα Τζουμέρκα.
Σε μια βραδιά γιορτής για το ελληνικό σινεμά, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου απονέμει την Τρίτη -για δεύτερη χρονιά- τα βραβεία της στις ελληνικές ταινίες που ξεχώρισαν. Η τελετή απονομής θα γίνει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ενώ ειδικό βραβείο καριέρας θα δοθεί στον Μιχάλη Κακογιάννη.
Τις περισσότερες υποψηφιότητες συγκεντρώνει η Χώρα προέλευσης του Σύλλα Τζουμέρκα, σε 11 από τις 16 κατηγορίες των βραβείων.
Ο Μαχαιροβγάλτης του Γιάννη Οικονομίδη συγκέντρωσε 9 υποψηφιότητες και μόλις τέσσερις συγκέντρωσε το Attenberg της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη, το οποίο διαπρέπει στο εξωτερικό.
Στην πεντάδα των καλύτερων ταινιών περιλαμβάνεται το Απ’ Τα Κόκαλα Βγαλμένα του Σωτήρη Γκορίτσα με 8 υποψηφιότητες και το Ταξίδι στη Μυτιλήνη του Λάκη Παπαστάθη με 7 υποψηφιότητες.
Επτά υποψηφιότητες συγκεντρώνει και η Υπογραφή, τρεις η ταινία του Άρη Μπαφαλούκα Άπνοια και δύο η εναλλακτική κομεντί Χάρισμα.
Οι νικητές θα προέλθουν μετά από ψηφοφορία.
Τα μέλη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ψηφίζουν για την ανάδειξη των κορυφαίων φετινών ελληνικών κινηματογραφικών παραγωγών, καθώς και για την ταινία που επιθυμούν να εκπροσωπήσει τη χώρα στα επόμενα Όσκαρ.
Πέρυσι τα βραβεία της Ακαδημίας είχαν «στείλει» τον Κυνόδοντα στα Όσκαρ και η ταινία είχε φτάσει μέχρι και την πεντάδα των υποψήφιων ταινιών για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.
Η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων 2011 θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, την Τρίτη 3 Μαΐου.
Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Χρήστος Λούλης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η δύσκολη παιδική ηλικία του Γιαμάλ: «Δεν μπορούσα να αγοράσω PlayStation και έπαιζα με κάρτες Pokemon για ένα ευρώ»
- Ηλεία: «Το δάγκωσαν τα ξαδέλφια του» – Τι ισχυρίζεται η μητέρα του κακοποιημένου βρέφους
- Κλείνει το Μετρό στο Σύνταγμα – Ποιος ο λόγος
- Χάρης Βαρθακούρης: Τελικά επιλέγει το τραγούδι του Akyla από του αδερφού του για τη Eurovision;
- Ο Γιασικεβίτσιους νευρίασε με ρεπόρτερ: «Πηγαίνετε σε σχολή δημοσιογραφίας;» (vid)
- Βουλιαγμένη: Σε εξέλιξη η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 34χρονου δύτη από το «Πηγάδι του Διαβόλου»



