
Σημαντικές απώλειες 2,57% κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Δευτέρα
Έχασε το ψυχολογικό όριο των 1.500 μονάδων το Χρηματιστήριο Αθηνών την Δευτέρα με σημαντικές απώλειες της τάξης του 3%. Βουτιά 4,37% σημείωσε ο τραπεζικός κλάδος που σφυροκοπήθηκε από τους επενδυτές, που φαίνεται ότι επηρεάζονται σημαντικά από τα ανακυκλούμενα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.491,83 μονάδες με απώλειες 2,57%.
Έχασε το ψυχολογικό όριο των 1.500 μονάδων το Χρηματιστήριο Αθηνών την Δευτέρα με σημαντικές απώλειες της τάξης του 3%. Βουτιά 4,37% σημείωσε ο τραπεζικός κλάδος που σφυροκοπήθηκε από τους επενδυτές, που φαίνεται ότι επηρεάζονται σημαντικά από τα ανακυκλούμενα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.491,83 μονάδες με απώλειες 2,57%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 74,049 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 3,14%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,36% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 3,22%.
Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (+0,35%), του Εμπορίου (+0,34%) και των Ταξιδιών (+0,13%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (-7,05%),των Τραπεζών (-4,37%) και της Υγείας (-4,48%).
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο κατέγραψαν μόνο οι μετοχές της Βιοχάλκο (+0,96%), του ΟΠΑΠ (+0,27%) και της Jumbo (+0,20%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Atebank (-6,78%), της Eurobank (-6,12%), του Τ.Τ (-5,41%), της Πειραιώς (-5,04%) και της Alpha Bank (-4,73%).
36 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 126 πτωτικά και 42 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Χατζηϊωάννου (κο) +14,29%, CPI +14,29%, Χατζηκρανιώτη +9,33% και Moda Bagno +9,09%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Εδραση -20,00%, Μηχανική (κο) -18,52%, Μηχανική (πο) -14,29% και Spider -12,50%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων μετά το Πάσχα στα σούπερ μάρκετ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Πλοίο διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ παρά τον ναυτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ – «Προκαταρκτικές συνομιλίες» Λιβάνου και Ισραήλ
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442