Κοτόπουλο της Λίτας (μερίδα μία) Υλικά -200γρ. ωμό κοτόπουλο (με κόκαλο και πέτσα) -4 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας -50γρ. ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες -1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο -1 κουταλιά της σούπας λεμόνι -Πιπέρι και αλάτι Εκτέλεση «Μαρινάρετε» το κοτόπουλο σε σκεύος πιρέξ με τη σόγια, το λεμόνι, το κρεμμύδι και το σκόρδο, μία […]
-200γρ. ωμό κοτόπουλο (με κόκαλο και πέτσα) -4 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας -50γρ. ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες -1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο -1 κουταλιά της σούπας λεμόνι -Πιπέρι και αλάτι
Εκτέλεση
«Μαρινάρετε» το κοτόπουλο σε σκεύος πιρέξ με τη σόγια, το λεμόνι, το κρεμμύδι και το σκόρδο, μία έως τρεις ώρες. Κατόπιν προσθέτετε το αλατοπίπερο και το ψήνετε μαζί με τη μαρινάδα στο γκριλ 30 έως 40 λεπτά (ή το βάζετε σε φούρνο μικροκυμάτων).Τρώγεται αφού αφαιρεθεί το ορατό λίπος.