WRC – Ράλι Μεξικού 2011, 1η μέρα: Μονομαχία των S. Loeb και S. Ogier
Οι δύο Γάλλοι και η Citroen κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στο πρώτο σκέλος και σχεδόν εξασφάλισαν ήδη τη νίκη, καθώς ο Mikko Hirvonen "πλήρωσε" την πρώτη θέση εκκίνησής του στις Ειδικές, ο Jari Matti Latvala ένα χρονοβόρο κλατάρισμα και ο Petter Solberg ένα ηλεκτρικό πρόβλημα.
Σε μονομαχία μεταξύ των δύο οδηγών της εργοστασιακής Citroen, Sebastien Ogier και Sebastien Loeb, εξελίσσεται το Ράλι Μεξικού 2011 μετά την πρώτη μέρα του 2ου αγώνα του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.
Οι δύο Γάλλοι εναλλάσσονταν στην κορυφή και απέκτησαν προβάδισμα 1:22’’ από τον τρίτο Mikko Hirvonen, ο οποίος έχανε πάρα πολύ χρόνο στις Ειδικές Διαδρομές εκκινώντας πρώτος –λόγω της νίκης του στο Ράλι Σουηδίας- και καθυστερώντας καθώς καθάριζε το δρόμο.
Ο ομόλογος του Φινλανδού στην εργοστασιακή Ford, Jari Matti Latvala, βρίσκεται στην 4η θέση – αλλά με διαφορά σχεδόν τριών λεπτών, καθώς ένα κλατάρισμα στο πρωινό loop των ειδικών τον έριξε στην 9η θέση, πριν ανελιχθεί ξανά στην κατάταξη στις απογευματινές ειδικές.
Ο Sebastien Ogier κινδύνευσε να δεχθεί μεγάλη ποινή ή ακόμη και να αποκλειστεί από τον αγώνα, διότι στο μεσημβρινό Service Park έκανε λάθος και αντί να κατευθυνθεί στο χώρο ανασυγκρότησης, μπήκε κατ’ ευθείαν στο Service της Citroen. Οι αγωνοδίκες, μελετώντας το συμβάν, αποφάσισαν να μην επιβάλλουν ποινή στον Γάλλο.
Στη μάχη της νίκης –με διαφορά 18 δευτερολέπτων από την κορυφή- βρισκόταν και ο Petter Solberg, όμως το Citroen DS3 WRC παρουσίασε ένα ηλεκτρικό πρόβλημα που κόστισε στον Νορβηγό πάνω από επτά λεπτά και του στέρησε κάθε ελπίδα για μια θέση στο βάθρο. Ο πρώην πρωταθλητής ήλπιζε ότι με την ευνοϊκή 3η θέση εκκίνησής του στις Ειδικές του 2ου σκέλους, είχε ελπίδες ακόμα και για τη νίκη.
Μηχανικά προβλήματα αντιμετώπισαν οι Matthew Wilson και Ken Block, ενώ ο Evgeny Novikov συνεχίζει την εντυπωσιακή του επιστροφή στο σπορ με τη Stobart Ford, διατηρώντας την 5η θέση. Ο ομόλογός του, Mads Ostberg, βρίσκεται εκτός δεκάδας εξαιτίας κλαταρίσματος στο πρωινό loop.
WRC – ΡΑΛΙ ΜΕΞΙΚΟΥ 2011
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
(Μετά την 1η μέρα)
1. Ogier (Citroen) 1:27:22.3
2. Loeb (Citroen) +2.3
3. Hirvonen (Ford) +1:22.2
4. Latvala (Ford) +2:53.6
5. Novikov (Stobart Ford) +3:04.0
6. H. Solberg (Stobart Ford) +3:16.5
7. Kuipers (Ferm Ford) +5:06.8
8. Al Attiyah (Barwa Ford) +5:15.2
9. Tanak (MM Ford) +5:42.2
10. Prokop (Czech Ford) +6:07.8
auto.in.gr
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ στο Ορμούζ – Συνομιλίες Λιβάνου και Ισραήλ με τη συμμετοχή Ρούμπιο
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442