Προσφυγική κρίση στα σύνορα Λιβύης – Τυνησίας
Τα δυτικά σύνορα της Λιβύης με την Τυνησία «ξεχειλίζουν» από μετανάστες -κυρίως Αιγύπτιους εργάτες- που προσπαθούν να διαφύγουν αναζητώντας ασφάλεια. Είκοσι χιλιάδες Αιγύπτιοι περιπλανώνται στη μεθόριο, έχουν ανάγκη τροφής και προφύλαξης από το κρύο, τονίζουν αξιωματούχοι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Η μαζική έξοδος από τη δυτική Λιβύη άρχισε την περασμένη Τετάρτη και έχει κορυφωθεί σε τέτοιο βαθμό που οι τυνησιακές Αρχές δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν το κύμα προσφύγων.
Τα δυτικά σύνορα της Λιβύης με την Τυνησία «ξεχειλίζουν» από μετανάστες -κυρίως Αιγύπτιους εργάτες- που προσπαθούν να διαφύγουν αναζητώντας ασφάλεια.
Είκοσι χιλιάδες Αιγύπτιοι περιπλανώνται στη μεθόριο, έχουν ανάγκη τροφής και προφύλαξης από το κρύο, τονίζουν αξιωματούχοι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Ορισμένοι πρόσφυγες διαδήλωσαν την Κυριακή στη μεθόριο φωνάζοντας «θέλουμε να γυρίσουμε σπίτι».
Περίπου 10.000 άνθρωποι έχουν διαφύγει από τη Λιβύη την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών.
Η μαζική έξοδος από τη δυτική Λιβύη άρχισε την περασμένη Τετάρτη και εντείνεται καθημερινά, μεταδίδει ανταποκριτής του BBC στο συνοριακό πέρασμα Ρας Τζντιρ.
Οι πρόσφυγες οδηγούνται με λεωφορεία σε κοντινό καταυλισμό, αλλά η Λιζ Έιστερ της UNHCR δηλώνει στο BBC ότι οι τυνησιακές Αρχές δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν το κύμα προσφύγων και χρειάζονται τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας.
«Είναι μία ανθρωπιστική κρίση, έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητές μας. Ολόκληρος ο κόσμος πρέπει να κινητοποιηθεί για να βοηθήσει την Αίγυπτο για τον επαναπατρισμό των υπηκόων της» αναφέρει ο τοπικός εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)
























![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442