Κατάληψη του ελληνόκτητου σούπερ τάνκερ «Ειρήνη» ανοιχτά του Ομάν
Ένοπλοι κατέλαβαν το υπό ελληνική σημαία σούπερ τάνκερ «Ειρήνη SL» ανοιχτά του Ομάν, το πρωί της Τετάρτης. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επικοινωνία με το πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν 7 Έλληνες, ένας Γεωργιανός και 17 Φιλιππινέζοι ναυτικοί.
Ένοπλοι κατέλαβαν το υπό ελληνική σημαία σούπερ τάνκερ «Ειρήνη SL», 200 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Ομάν, περίπου στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επικοινωνία με το πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν 7 Έλληνες -μεταξύ των οποίων ο πλοίαρχος, ο α’ μηχανικός και ο β’ μηχανικός- ένας Γεωργιανός και 17 Φιλιππινέζοι ναυτικοί.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, το σούπερ τάνκερ είχε αποπλεύσει από λιμάνι του Κουβέιτ με προορισμό τον Κόλπο του Μεξικού.
Το «Ειρήνη SL» μετέφερε 270.000 τόνους αργού πετρελαίου.
Την είδηση της κατάληψης έχει επιβεβαιώσει -σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων- η πλοιοκτήτρια εταιρία Enesel, που εδρεύει στο Κολωνάκι.