Μισθοί και μεταρρυθμίσεις στο «μπλοκάκι» του κλιμακίου της τρόικας
Κύκλο επαφών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ξεκινούν από τη Δευτέρα οι επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, προκειμένου να εγκριθεί, εκτός απρόοπτου, η καταβολή της τέταρτης δόσης (15 δισ. ευρώ) του δανείου και να υπογραφεί το «Μνημόνιο Νο4», που περιλαμβάνει τα μέτρα που θα πρέπει να υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα .
Κύκλο επαφών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ξεκινούν από τη Δευτέρα οι επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, προκειμένου να εγκριθεί, εκτός απρόοπτου, η καταβολή της τέταρτης δόσης (15 δισ. ευρώ) του δανείου και να υπογραφεί το «Μνημόνιο Νο4», που περιλαμβάνει τα μέτρα που θα πρέπει να υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα .
Προηγήθηκαν δύο εβδομάδες εξονυχιστικού ελέγχου των δημοσίων οικονομικών των υπουργείων, των ΔΕΚΟ, των νοσοκομείων και των ΟΤΑ από τους τεχνοκράτες της τρόικας. Το κλιμάκιο φέρεται να διαπιστώνει καθυστερήσεις στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών.
Κρίσιμο θεωρείται το ραντεβού που θα έχουν τη Δευτέρα οι επικεφαλής του κλιμακίου με την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη. Η τρόικα φέρεται να ζητά την άρση κάθε εμποδίου στην υπογραφή των επιχειρησιακών συμβάσεων και να διευκολύνεται η επιλογή των ατομικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
Παράλληλα, βλέπουν εκ νέου το φως της δημοσιότητας τα σενάρια ότι στην ατζέντα της τρόικας βρίσκεται εκ νέου ζήτημα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, αν και η κυρία Κατσέλη, μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής, εμφανίζεται κατηγορηματική: «Δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα» σημειώνει.
Σημειώνεται ότι κυρία Κατσέλη έχει ήδη συνομιλήσει με τον Σερβάζ Ντερούζ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος παρέστη στο γεύμα του κλαμπ των οικονομολόγων «Εuro 50» όπου μίλησε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου.
Ιδιαίτερο βάρος δίνει, τέλος, η τρόικα στην απελευθέρωση των αγορών προϊόντων, την εφαρμογή του νέου, ενιαίου κανονισμού παροχών των τεσσάρων μεγάλων ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΟΠΑΔ), καθώς και στις αλλαγές της αγοράς ενέργειας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρκάς: Τι μέρα είναι;
- Εξάρχεια: Εκτός κινδύνου ο 50χρονος που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι – Αναζητούνται οι δύο δράστες
- Έτσι η φύση επηρεάζει μυαλό και σώμα
- Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων μετά το Πάσχα στα σούπερ μάρκετ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Πλοίο διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ παρά τον ναυτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ – «Προκαταρκτικές συνομιλίες» Λιβάνου και Ισραήλ
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442