Παραπληγικοί χαρακτηρίστηκαν γιατροί, για να πάρουν πίσω παρακρατηθέντα χρήματα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η καταγγελία γιατρών για τους περίπου 30 επιμελητές και αγροτικούς γιατρούς των Κέντρων Υγείας της Λέσβου, οι οποίοι, προκειμένου να πάρουν πίσω χρήματα που τους είχαν παρακρατηθεί, χαρακτηρίσθηκαν μισθολογικά με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Μυτιλήνης παραπληγικοί.
Αίσθηση έχει προκαλέσει η καταγγελία γιατρών για τους περίπου 30 επιμελητές και αγροτικούς γιατρούς των Κέντρων Υγείας της Λέσβου, οι οποίοι, προκειμένου να πάρουν πίσω χρήματα που τους είχαν παρακρατηθεί, χαρακτηρίσθηκαν μισθολογικά με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Μυτιλήνης παραπληγικοί.
Η όλη υπόθεση, που μάλλον δεν αφορά μόνο τη Λέσβο, ξεκίνησε το 2008, όταν το υπουργείο Υγείας χορήγησε σε όλους τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας της χώρας ποσό 35 ευρώ το μήνα αντί επιδόματος τροφής στη διάρκεια των εφημεριών τους.
Όμως, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έκρινε ότι το επίδομα δεν έπρεπε να δίνεται. Ακολούθησε απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ οι γιατροί επέστρεψαν τα χρήματα που είχαν λάβει με τη μορφή μηνιαίας παρακράτησης από τη μισθοδοσία τους.
Με νόμο του περασμένου Ιουλίου αποφασίστηκε, τελικά, ότι οι γιατροί έπρεπε να παίρνουν το επίδομα, τα δε χρήματα που τους είχαν παρακρατηθεί θα τους επιστρέφονταν. Όμως, τα χρήματα δεν μπορούσαν να επιστραφούν με την μορφή κάποιου επιδόματος, αφού θα έπρεπε να ξαναφορολογηθούν.
Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, «με προτροπή της κεντρικής διοίκησης» το ποσό εντάχθηκε σε κωδικό που δεν φορολογείται κι αυτός δεν είναι άλλος από το «επίδομα παραπληγίας».
Πάντως, ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Παύλος Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 έκανε λόγο όχι για τέχνασμα, αλλά για λογιστική διόρθωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καλά Χριστούγεννα στις κυρίες, τους κυρίους και τους Αγιοβασίληδες του μόχθου
- Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο ιδρύει δήμος της Κρήτης
- Πότε έμαθε ο άνθρωπος να ανάβει φωτιά; Τουλάχιστον 400.000 χρόνια πριν τον Προμηθέα
- Τρία χρόνια στον Ολυμπιακό έκλεισε ο Ροντινέι: Ο «πολεμιστής» που αγαπήθηκε όσο λίγοι
- Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου στις ΗΠΑ – Λίστα με εχθρούς του έθνους καταρτίζει το FBI
- Γιατί ένας δισεκατομμυριούχος CEO πιστεύει πως η Gen Z σκέφτεται ήδη την συνταξιοδότηση;
- Με Ελ Κααμπί το Μαρόκο στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής (pic)
- Συντάξεις: Νωρίτερα η καταβολή του μηνός Ιανουαρίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442