Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Kοινές περιπολίες Ελλήνων και Βούλγαρων αστυνομικών στο Μπάνσκο

Kοινές περιπολίες Ελλήνων και Βούλγαρων αστυνομικών στο Μπάνσκο

Kοινές περιπολίες Eλλήνων και Βούλγαρων αστυνομικών ξεκινούν τη Δευτέρα εντός του βουλγαρικού εδάφους και συγκεκριμένα στο Μπάνσκο. Οι κοινές περιπολίες προβλέπονται στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας και έχουν στόχο την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος σε περιοχές που διαμένουν Έλληνες τουρίστες τη χειμερινή περίοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται σε επόμενο στάδιο οι κοινές περιπολίες να γίνονται και εντός ελληνικού εδάφους κατά τη θερινή περίοδο, όταν τη χώρα μας επισκέπτονται Βούλγαροι τουρίστες.

Kοινές περιπολίες Eλλήνων και Βούλγαρων αστυνομικών ξεκινούν τη Δευτέρα εντός του βουλγαρικού εδάφους και συγκεκριμένα στο Μπάνσκο. Οι κοινές περιπολίες προβλέπονται στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας και έχουν στόχο την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος σε περιοχές όπου διαμένουν Έλληνες τουρίστες τη χειμερινή περίοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται σε επόμενο στάδιο οι κοινές περιπολίες να γίνονται και εντός ελληνικού εδάφους κατά τη θερινή περίοδο, όταν τη χώρα μας επισκέπτονται Βούλγαροι τουρίστες.

Οι κοινή δράση εγκαινιάζεται τη Δευτέρα στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας και για το λόγο αυτό μεταβαίνει στο βουλγαρικό θέρετρο ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Γιάννης Ραχοβίτσας, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Βούλγαρο ομόλογό του.

Οι κοινές περιπολίες γίνονται για πρώτη φορά στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας και στόχο έχουν τη διευκόλυνση και την ασφαλή διαμονή ελλήνων τουριστών, καθώς και για την πρόληψη και αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι Έλληνες αστυνομικοί δεν θα φέρουν όπλα, ενώ δεν θα έχουν και δικαίωμα για επέμβαση. Θα δέχονται όμως τις καταγγελίες Ελλήνων τουριστών και θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για την ασφαλή διαμονή τους στη Βουλγαρία.

Στο ίδιο πλαίσιο, εξετάζεται το καλοκαίρι οι κοινές περιπολίες να γίνονται και εντός ελληνικού εδάφους, σε τουριστικά θέρετρα που επισκέπτονται Βούλγαροι τουρίστες.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν στην ΕΕ μπορούν να γίνονται κοινές περιπολίες και επιχειρήσεις μεταξύ όμορων ευρωπαϊκών χωρών σε βάθος 10 χλμ ένθεν και ένθεν της συνοριακής γραμμής. Ωστόσο, αυτή η συμφωνία με τη Βουλγαρία διευρύνει το χώρο ανάπτυξης της κοινής δράσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο