Για βασανισμό μελών της ΕΤΑ καταδικάστηκαν τέσσερις Ισπανοί αστυνομικοί
Σε κάθειρξη καταδικάστηκαν τέσσερις Ισπανοί αστυνομικοί για το βασανισμό δύο μελών της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ που βρίσκονταν υπό κράτηση ως ύποπτοι για τη βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης με δύο νεκρούς το 2006. Οι αστυνομικοί βούτηξαν επανειλημμένα τα δύο μέλη της ΕΤΑ σε ποταμό κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ενώ απείλησαν ότι θα σκότωναν τον έναν σημαδεύοντάς τον με όπλο στο μέτωπο. Τα δύο θύματα του βασανισμού έχουν εν τω μεταξύ ήδη καταδικαστεί για την τρομοκρατική επίθεση.
Σε κάθειρξη καταδικάστηκαν τέσσερις Ισπανοί αστυνομικοί για το βασανισμό δύο μελών της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ. Οι δύο τρομοκράτες, θύματα του βασανισμού, βρίσκονταν υπό κράτηση ως ύποπτοι για τη βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης με δύο νεκρούς το 2006.
Οι αστυνομικοί βούτηξαν επανειλημμένα τα δύο μέλη της ΕΤΑ σε ποταμό κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ενώ απείλησαν ότι θα σκότωναν τον έναν σημαδεύοντάς τον με όπλο στο μέτωπο, όπως αναγνώρισε το δικαστήριο.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινές κάθειρξης μεταξύ 2 και 4,5 ετών στους τέσσερις αστυνομικούς, ενώ αθώωσε άλλους 11 συγκατηγορούμενούς τους.
Τα δύο θύματα του βασανισμού έχουν εν τω μεταξύ ήδη καταδικαστεί για την τρομοκρατική επίθεση.
Η πιο πρόσφατη αιματηρή επίθεση της ΕΤΑ σημειώθηκε το 2009 στη Μαγιόρκα, με θύματα δύο αστυνομικούς, ενώ η οργάνωση ευθύνεται για το θάνατο 825 ανθρώπων από την έναρξη της ένοπλης δράσης της.
Η οργάνωση φέρεται να κήρυξε πρόσφατα «παύση πυρός» ενώ οι ισπανικές αλλά και οι γαλλικές Αρχές έχουν προχωρήσει τον τελευταίο χρόνο σε αρκετές συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή στην ΕΤΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ στο Ορμούζ – Συνομιλίες Λιβάνου και Ισραήλ με τη συμμετοχή Ρούμπιο
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442