Καλό το προβάδισμα αλλά σημασία έχει ο τίτλος για τον Βαλβέρδε
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παραδέχθηκε μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στη Λάρισα πως είναι σημαντικό για τους Πειραιώτες το προβάδισμα που έχουν αποκτήσει στην κορυφή της βαθμολογίας, προσέθεσε όμως ότι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να καταφέρουν να αναδειχθούν πρωταθλητές. Αντερσεν: «Θέλουμε ενίσχυση στην επίθεση». Ανακοίνωση για διαιτησία και... ανεγκέφαλο από την ΑΕΛ.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παραδέχθηκε μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στη Λάρισα πως είναι σημαντικό για τους Πειραιώτες το προβάδισμα που έχουν αποκτήσει στην κορυφή της βαθμολογίας, προσέθεσε όμως ότι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να καταφέρουν να αναδειχθούν πρωταθλητές.
Ειδικότερα ο Ερνέστο Βαλβέρδε δήλωσε:
«Πάντα η αλήθεια είναι ότι ασχολείσαι και με τους αντιπάλους σου, αλλά η πραγματικότητα είναι τι κάνουμε εμείς. Ξέραμε πώς σήμερα θα δυσκολευόμασταν, όμως ήρθαμε να το παλέψουμε γιατί ξέραμε ότι οι σημερινοί βαθμοί είχαν μεγάλη αξία. Περιμέναμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο ματς και έτσι έγινε. Επίσης οι πέντε βαθμοί, οι δύο ή οι τρεις δεν μας βοηθούν αυτή τη στιγμή. Το σημαντικό είναι να πάρουμε τον τίτλο στο τέλος. Είναι πάντως σημαντικό να είσαι και από τώρα μπροστά.
» Αν δεν δέχεσαι γκολ, χρειάζεσαι μόνο ένα να πετύχεις για να σκοράρεις. Είμαστε ομάδα επιθετική, αλλά δυσκολευτήκαμε σήμερα γιατί η Λάρισα κλείστηκε καλά. Εμείς προσπαθήσαμε με συνδυασμούς να βγάλουμε φάσεις και όσες βγάλαμε, δύσκολα τις τελειώσαμε. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε ισορροπημένοι στην άμυνα και στην επίθεση. Θέλουμε να σκοράρουμε και να παίρνουμε τις νίκες.
» Δεν γνωρίζω ποια φάση η Λάρισα ζητά πέναλτι και δεν έχω γνώμη. Αν το δω στο βίντεο, θα μπορέσω να σας δώσω την απάντηση που θέλετε. Από τη θέση του πάγκου δεν έχω καλή ορατότητα για όλες τις φάσεις. Η Λάρισα βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία, πάλεψε στο τέλος, είχε κάποιες πιθανότητες και προσπάθησε σε όλα τα λεπτά του αγώνα να κάνει αυτό που μπορούσε. Θέλω να τονίσω ότι όταν έρχομαι στη συνέντευξη Τύπου δεν έχω καλή άποψη για οποιαδήποτε φάση, γιατί δεν είναι καλή η ορατότητά μου.
» Προσπαθώ να φέρω στο μυαλό μου στιγμές που κάναμε καλό πρώτο ημίχρονο και δεύτερο ημίχρονο. Πρέπει να δίνουμε βάση όμως και στον αντίπαλο που προσπαθεί. Εμείς προσπαθούμε από την πλευρά μας να είμαστε καλοί και στην επίθεση και στην άμυνα. Επίσης πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι όταν ο αντίπαλος παίζει στην έδρα του, πάντα προσπαθεί να κάνει τις φάσεις και να κερδίζει. Οπότε εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.
» Είναι αλήθεια πώς σήμερα η Λάρισα είχε καλά κατεβάσματα. Θυμάμαι ότι πριν από δύο χρόνια δεν καταφέραμε να κερδίσουμε κανένα παιχνίδι με την Λάρισα. Εδώ ήρθαμε ισόπαλοι και στο Καραϊσκάκη χάσαμε. Κι απ’ ό,τι θυμάμαι είναι η χρονιά που μπήκε στα πλέι οφ και στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η Λάρισα έχει ικανή ομάδα για να βγει από τη δύσκολη κατάσταση.
» Είναι πολύ δύσκολο και κοντά το επόμενο παιχνίδι. Είναι υποχρέωσή μας και πρέπει να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση. Θέλουμε να πάμε για να κερδίσουμε. Θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές, ειδικά μετά τη σημερινή μας νίκη και θέλουμε να συνεχίσουμε και στο Κύπελλο».
Αντερσεν: «Θέλουμε ενίσχυση στην επίθεση»
Την πεποίθησή του πως η Λάρισα σεβάστηκε περισσότερο από όσο θα έπρεπε τον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Γιορν Αντερσεν, που κόντρα στους ερυθρολεύκους κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο των «βυσσινί».
Παραδέχθηκε πως η ομάδα του βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εξέλιξη του β’ γύρου, συνιστώντας ψυχραιμία και καθαρό μυαλό. Ξεκαθάρισε πάντως πως έχει μιλήσει με τον Πηλαδάκη για μεταγραφές, τονίζοντας πως η ΑΕΛ θα ενισχυθεί στο παζάρι του Ιανουαρίου, κυρίως στον επιθετικό τομέα.
Ειδικότερα ο Αντερσεν δήλωσε:
«Στην αρχή του παιχνιδιού δείξαμε υπερβολικό σεβασμό στον αντίπαλο. Ήμασταν τακτικά πολύ οργανωμένοι. Δεν αφήσαμε πολλές ευκαιρίες στον Ολυμπιακό. Είχε περισσότερη κατοχή της μπάλας ο Ολυμπιακός. Εκτός από την κεφαλιά που είχε ο Μέλμπεργκ, δεν είχε τη μεγάλη ευκαιρία μέσα από το παιχνίδι. Η μοναδική ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο ήταν από τον Κουζέν που ήρθε μέσα από το παιχνίδι και όχι από στημένη φάση.
» Εμείς είχαμε τη μοναδική καλή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν και άτυχη στιγμή με το αυτογκόλ. Προσπαθήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο να ανεβάσουμε ψυχολογικά την ομάδα, προσπαθήσαμε να παίξουμε προς τα μπροστά με περισσότερο θάρρος. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να βάλουμε το γκολ. Είναι το πρόβλημα ότι η ομάδα βάζει γενικώς λίγα γκολ. Με το αποτέλεσμα φυσικά δεν είμαι ικανοποιημένος, αλλά με τη θέληση και το πάθος που έχει η ομάδα είμαι ικανοποιημένος. Αυτή τη στιγμή εμείς πρέπει να βελτιωθούμε, να έχουμε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση.
» Είμαι σίγουρος ότι στο δεύτερο γύρο με τους παίκτες που είναι τραυματίες, θα επανέλθουν. Είμαι αισιόδοξος ότι θα δούμε μία διαφορετική ΑΕΛ. Το ξέρω ως προπονητής ότι για μία ομάδα είναι δύσκολο να χάνεις όταν βρίσκεσαι τελευταίος. Τώρα χρειάζεται ήρεμο μυαλό, δεν χρειάζεται να τρομοκρατηθούμε τώρα και με καθαρό μυαλό να κερδίσουμε την ΑΕΚ για να ανέβει και η ψυχολογία μας.
» Την ομάδα την είδα σήμερα πρώτη φορά. Είναι δουλειά μου να ανεβάσω την ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο που παλέψαμε και κάναμε μεγάλη προσπάθεια, θα πρέπει να εστιαστούμε εκεί. Με την επιστροφή κάποιων τραυματιών να αλλάξει το πρόσωπό μας.
» Είμαι μόλις τρεις μέρες στην Λάρισα και σίγουρα έχω μιλήσει με τον πρόεδρο. Οι καταστάσεις τις τελευταίες τρεις μέρες δεν ήταν καλές. Επρεπε να αφοσιωθούμε στην ομάδα. Δεν είχαμε τις καλύτερες συνθήκες για προπόνηση, αλλά μιλήσαμε αρκετά. Δεν είναι κρυφό ότι σίγουρα θα γίνουν μεταγραφές και κυρίως μεταγραφές μπροστά στην επίθεση, γιατί έχουμε εκεί το πρόβλημα στο σκοράρισμα.
» Όπως είπα και στην αρχή, δεν κοιτάζω τον βαθμολογικό πίνακα. Με ενδιαφέρει η ομάδα αυτή τη στιγμή και πώς θα ανεβάσουμε την ψυχολογία της. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να ενισχυθεί η ομάδα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι τον χειμώνα είναι δύσκολο να κάνουμε μεταγραφές καλών ποδοσφαιριστών. Η διοίκηση όμως είμαι σίγουρος ότι θα τα δώσει όλα για να φέρει καλούς ποδοσφαιριστές και να σωθεί η ομάδα.
» Είναι δύσκολο να σας πω πόσες μεταγραφές. Σίγουρα όμως στην επίθεση πρέπει να ενισχυθούμε. Υπάρχουν και μερικές άλλες θέσεις που θα πρέπει κι εκεί να ενισχυθούμε. Αλλά είναι λίγες αυτές οι θέσεις. Στο δεύτερο γύρο πρέπει να παίξουμε καλύτερα για να πάρουμε τους βαθμούς».
Ανακοίνωση για διαιτησία και… ανεγκέφαλο
Ανακοίνωση εξέδωσε το βράδυ της Κυριακής (19/12) η ΠΑΕ ΑΕΛ, στην οποία αναφέρεται στον διαιτητή της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, Ηλία Σπάθα (έστω κι έμμεσα), αλλά και στον «ανεγκέφαλο», όπως τον χαρακτηρίζει, που ενεπλάκη σε επεισόδιο με τον Αριέλ Ιμπαγάσα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ:
«Δέκα στα δεκαπέντε λοιπόν! Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε στον κόσμο μας είναι ότι θα δουλέψουμε τόσο σκληρά, ώστε στον δεύτερο γύρο να μπορούμε να κερδίζουμε τους αντιπάλους με το… σπαθί μας, ακόμη κι όταν αυτοί αγωνίζονται με περισσότερους από έντεκα παίκτες.
» ***Θερμά συγχαρητήρια στους φίλους της ομάδας μας για την εκπληκτική ατμόσφαιρα και στήριξή τους. Μοναδική παραφωνία ο ‘ανεγκέφαλος’, εναντίον του οποίου η ΠΑΕ έχει ήδη κινηθεί νομικά».
www.sport.gr
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση επέλεξε τον δρόμο της έντασης για να κρύψει τη δυσωδία του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Υποχώρησε ο S&P 500, οι επενδυτές πατούν φρένο με το βλέμμα στη Fed
- Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ εναντιώνεται στην απόφαση της ΕΕ να απαγορεύσει όρους όπως «χορτοφαγικό μπέργκερ»
- Καταγγελία Τριανταφυλλάκη από Κρήτη: «Μας πυροβόλησαν με πλαστικές σφαίρες» – Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις
- Συρία: Έναν χρόνο μετά την ανατροπή Άσαντ, ο Αλ-Σάρα υπόσχεται «συνύπαρξη και δικαιοσύνη»
- Για γερόντισσα από τη Συρία και αστρολόγο στο επιτελείο της Καρυστιανού που τον σόκαραν μιλά ο Καραχάλιος

