Η Σερβία κατέκτησε το Davis Cup με αντίπαλο τη Γαλλία
To Davis Cup για πρώτη φορά στην ιστορία της κατέκτησε η εθνική ομάδα της Σερβίας που κατάφερε να ανατρέψει το 1-2 της Γαλλίας, σκορπώντας τον ενθουσιασμό σε όλη τη χώρα! Φυσικά, το τελικό 3-2 ξεσήκωσε τους 17.000 Σέρβους που για άλλη μία ημέρα γέμισαν την αρένα του Βελιγραδίου.
To Davis Cup για πρώτη φορά στην ιστορία της κατέκτησε η εθνική ομάδα της Σερβίας που κατάφερε να ανατρέψει το 1-2 της Γαλλίας, σκορπώντας τον ενθουσιασμό σε όλη τη χώρα!
Την αρχή έκανε ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Βίκτορ Τροΐτσκι ολοκλήρωσε θριαμβευτικά μια σπουδαία ανατροπή, δίνοντας τον τίτλο στη Σερβία.
Μετά τις δύο πρώτες ημέρες των τελικών, οι γάλλοι είχαν το προβάδισμα με 2-1 στις νίκες, αλλά ο Τζόκοβιτς επικράτησε εύκολα με 3-0 σετ (6-2, 6-2, 6-4) του Μονφίς την Κυριακή (5/12) και ισοφάρισε σε 2-2.
Ο Τροΐτσκι είχε την τύχη ενός ολόκληρου… έθνους στα χέρια και συντρίβοντας με 3-0 (6-2, 6-2, 6-3) τον Μισέλ Λοντρά στον καθοριστικό 5ο αγώνα του tie.
Φυσικά, το τελικό 3-2 ξεσήκωσε τους 17.000 Σέρβους που για άλλη μία ημέρα γέμισαν την αρένα του Βελιγραδίου.
«Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου και πιθανότατα του έθνους μου. Για εμάς αυτό είναι σαν να κερδίζουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο», δήλωσε ενθουσιασμένος ο Τζόκοβιτς, ενώ από την πλευρά του ο… ήρωας, Τροΐτσκι τόνισε συγκινημένος:
«Πολλά συναισθήματα με κατέκλεισαν… Θυμήθηκα όταν ήμουν παιδί και ονειρευόμουν κάποια μέρα να αγωνιστώ σε ένα τέτοιο ματς».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Agrotica: Η ΔΕΘ μεταφέρει την κλαδική έκθεση – Κινητοποιήσεις και αποχώρηση εταιρειών αλλάζει τον σχεδιασμό
- Τραγωδία στην Άρτα: Νεκρός ο οδηγός της νταλίκας που ανατράπηκε στην Ιονία Οδό
- Καρδίτσα – Μερσίν 72-80: Πλήρωσε την κακή πρώτη περίοδο
- Τα τρία αεροδρόμια που ξαναγράφουν τον παγκόσμιο χάρτη πτήσεων
- OnlyFans Wrapped 2025: Ποιοί ξοδεύουν και πόσα – Οι Έλληνες, η πρωταθλήτρια, και ο μυστικός «χρηματοδότης»
- Topolino, το μικρό αυτοκίνητο της Fiat που θέλει να κερδίσει τις ΗΠΑ


