Η Αργεντινή διαπραγματεύεται το χρέος της προς τη «Λέσχη του Παρισιού» χωρίς το ΔΝΤ
Η «Λέσχη του Παρισιού» δέχθηκε να διαπραγματευτεί το χρέος της Αργεντινής, ύψους 7,5 δισ. δολαρίων, χωρίς τη μεσολάβηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως ζητούσε επίμονα το Μπουένος Άιρες.
Η «Λέσχη του Παρισιού» δέχθηκε να διαπραγματευτεί το χρέος της Αργεντινής, ύψους 7,5 δισ. δολαρίων, χωρίς τη μεσολάβηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως ζητούσε επίμονα το Μπουένος Άιρες.
«Η Λέσχη του Παρισιού δέχτηκε τη θέση της Αργεντινής να διαπραγματευτεί το χρέος χωρίς την παρέμβαση του ΔΝΤ», ανέφερε σε διάγγελμα της, πρόεδρος της χώρας, Κριστίνα Φερνάντες.
«Δεν θα υπάρξουν επιτροπές, τράπεζες, εταιρείες, ούτε σύμβουλοι», τόνισε.
Η επιστολή που έστειλε η «Λέσχη του Παρισιού» για το θέμα αυτό, «μιλά για ρεαλιστική διαπραγμάτευση και εμείς συμφωνούμε», είπε και προσέθεσε:
«Οι συνθήκες και οι προθεσμίες πληρωμής πρέπει να είναι ρεαλιστικές, ώστε να μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την οικονομική δραστηριότητα, περιλαμβάνοντας και την κοινωνία. Το μοντέλο αυτό είναι ο μοναδικός τρόπος για να πληρωθεί το χρέος».
Η «Λέσχη του Παρισιού» είχε κατ’ επανάληψη υποστηρίξει ότι ο μοναδικός τρόπος για να ρυθμίσει η Αργεντινή το χρέος της ήταν να υποταχθεί στους όρους του ΔΝΤ, κάτι όμως που η κυβέρνηση της χώρας αρνιόταν να κάνει.
Στις 2 Νοεμβρίου, ο υπουργός Οικονομικών, Αμάντο Μπουντού, είχε επαναλάβει την άρνηση της χώρας του να διαπραγματευτεί με το ΔΝΤ, τερματίζοντας τις εικασίες περί αναστροφής του κλίματος μετά το θάνατο του πρώην προέδρου, Νέστορ Κίρσνερ.
Ο τέως πρόεδρος είχε ουσιαστικά διώξει το διεθνή οικονομικό οργανισμό από την Αργεντινή, καθώς το ΔΝΤ θεωρήθηκε υπεύθυνο για την οικονομική κρίση στην οποία βυθίστηκε η χώρα το 2001.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Σχολεία: Πού θα παραμείνουν κλειστά και πού θα λειτουργήσουν μια ώρα αργότερα
- Αττική: Στου Παπάγου το μεγαλύτερο ύψος βροχής – Χάρτης με την κατανομή ανά περιοχή
- Τριαντάφυλλος: Τι τον οδήγησε στο νοσοκομείο
- Δεν θα μεταβεί στο Νταβός ο Μητσοτάκης
- Δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό
- Καλλιάνος για κακοκαιρία: Το πριν και το μετά της οδού Μετσόβου στην Άνω Γλυφάδα – «Μυρίζει πόλεμο, δεν υπερβάλλω»
- Κακοκαιρία: Δραματική διάσωση γυναίκας από ορμητικό χείμαρρο στη Γλυφάδα – Δείτε βίντεο
- Ολυμπιακός: Tα σενάρια πρόκρισης και τα κριτήρια ισοβαθμίας στο Champions League
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442