Τη δική του υπηρεσία email αναμένεται να παρουσιάσει το Facebook
Σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας, το Facebook αναμένεται να παρουσιάσει τη δική του υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την οποία μάλιστα φέρεται να αποκαλεί ανεπίσημα «δολοφόνο του Gmail».
Σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας, το Facebook αναμένεται να παρουσιάσει τη δική του υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την οποία μάλιστα φέρεται να αποκαλεί ανεπίσημα «δολοφόνο του Gmail».
Η νέα υπηρεσία, που θα προσφέρει διευθύνσεις με κατάληξη @facebook, θα μπορούσε να είναι η φυσική εξέλιξη του κοινωνικού δικτύου που αριθμεί σήμερα 500 εκατομμύρια χρήστες.
Σύμφωνα με το δημοφιλές ιστολόγιο τεχνολογίας TechCrunch, η νέα υπηρεσία ονομάζεται Titan, ωστόσο οι εργαζόμενοι του Facebook την ονομάζουν μεταξύ τους «Gmail killer».
Το τελευταίο διάστημα, η έχθρα ανάμεσα στο Facebook και τη Google (ιδιοκτήτρια του Gmail) έχει γίνει παραπάνω από εμφανής:
Εδώ και μερικές ημέρες, η Google εμποδίζει το Facebook να διαβάζει τη λίστα επαφών από λογαριασμούς του Gmail. Το βασικό επιχείρημα είναι ότι το Facebook κρατά μυστικές τις λίστες επαφών για τους δικούς του χρήστες και εμποδίζει έτσι την αμοιβαία και ελεύθερη ανταλλαγή δεδομένων.
Επιπλέον, το Facebook δεν επιτρέπει στη μηχανή αναζήτησης της Google να διαβάζει τα δεδομένα των χρηστών, ενώ αντίθετα το επιτρέπει στο Bing, τη μηχανή αναζήτησης της Microsoft.
Πολλοί μάλιστα εικάζουν ότι η αύξηση του 10% που έδωσε πρόσφατα η Google σε όλους τους υπαλλήλους της έχει στόχο να εμποδίσει τη «διαρροή» εργαζομένων στο Facebook.
Δεδομένου ότι το κοινωνικό δίκτυο είναι πλέον η μεγάλη δύναμη της διαδικτυακής επικοινωνίας, η νέα υπηρεσία email θα μπορούσε να αποδειχθεί αιτία ανησυχίας και για άλλες εταιρείες:
«Θα ήμουν πολύ ανήσυχος αν ήμουν η Google, η Yahoo ή το Hotmail» σχολίασε στο BBC ο Τζίζους Ντίαζ, συντάκτης στο ιστολόγιο τεχνολογίας Gizmodo.
Σύμφωνα με το TechCrunch, το Titan θα συνοδεύεται από ξεχωριστό πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στη βασική του μορφή και θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται το επόμενο διάστημα.
Η εκδήλωση του Facebook στο Σαν Φρανσίσκο ξεκινά στις 19.00 ώρα Ελλάδας.
Μένει να αποδειχθεί ότι η εταιρεία όντως θα παρουσιάσει υπηρεσία email. Πάντως οι προσκλήσεις που έστειλε στους δημοσιογράφους έχουν την εμφάνιση ταχυδρομικών φακέλων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα: «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας» – Ήχησε το 112
- OnlyFans: Πόσο απειλούνται οι δημιουργοί του με «φόρο αμαρτίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)











![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-121x85.jpg)






















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442