Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ συγκαλεί την Πέμπτη ο Γ.Παπανδρέου
Να κάμψει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την σκληρή οικονομική πολιτική που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός, θα επιχειρήσει ο Γ.Παπανδρέου στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την Πέμπτη. Aλλαγές στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού ζήτησε μιλώντας στον BHMA 99,5 το πρωί της Τετάρτης ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης.
Να κάμψει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την σκληρή οικονομική πολιτική που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός, θα επιχειρήσει ο Γ.Παπανδρέου στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την Πέμπτη.
Σύμφωνα με το Βήμα, οι επιτελείς του κ. Γ. Παπανδρέου έχουν ήδη καταγράψει βουλευτές που διατυπώνουν επιφυλάξεις και αντιρρήσεις για τα νέα κονδύλια.
Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τετάρτης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης ζήτησε αλλαγές στον προϋπολογισμό, ωστόσο εξέφρασε την διαφωνία του ότι το προσχεδιο του προυπολογισμού έχει αυστηρότερους στόχους για το έλλειμμα απ’ ότι το μνημόνιο.
{{{ audio1 }}}
«Κάποια στιγμή θα πρέπει να βάλουμε φρένο στο εισπράττειν και να αρχίσουμε να δίνουμε, κυρίως στις εισοδηματικές τάξεις που υποφέρουν» είπε την Τρίτη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ.Βούρος, δηλώνοντας μάλιστα αποφασισμένος να δώσει μάχη ώστε να ενταχθούν στο τελικό κείμενο του προϋπολογισμού θέματα που αφορούν την ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας και της γρήγορης απορρόφησης του ΕΣΠΑ.
«Θα δώσουμε μάχη να υπάρξουν τροποποιήσεις. Έτσι όπως μας παρουσίασαν τον προϋπολογισμό δεν μπορεί να περάσει. Να υπάρξουν τροποποιήσεις και τροπολογίες για να μειωθεί η ανεργία, για να έχουμε και εμείς ήσυχη τη συνείδησή μας στην κοινωνία» λέει ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Μ. Κατρίνης, ενώ ο κ. Α. Μακρυπίδης υπενθυμίζει ότι υπάρχει χρόνος έως ότου διαμορφωθεί το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού, αλλά εκφράζει την ανησυχία του για την έλλειψη μέτρων που θα καταπολεμούν την ύφεση.
Η Τόνια Αντωνίου ζητεί να υπάρξουν πρόνοιες για ανάπτυξη και τρόποι για την αντιμετώπιση της ανεργίας, πλην όμως θεωρεί τον προϋπολογισμό αναγκαίο. Το ίδιο και ο κ. Δ. Καρύδης, που ζητεί και αυτός να τεθεί πρώτα απ’ όλα ως στόχος του προϋπολογισμού η αντιμετώπιση της ανεργίας. Ο κ. Γ.Φλωρίδης απλώς υπενθυμίζει ότι αυτό που έχει κατατεθεί είναι ένα προσχέδιο και έως το τελικό κείμενο αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές, άποψη με την οποία συντάσσεται και ο κ. Α. Μακρυπίδης.
Κατά τον κ. Ν. Αλευρά το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή είναι αναγκαίο και έχει σημασία πώς θα διαμορφωθεί το οριστικό του σχέδιο: «Με ποιον τρόπο θα εγγραφούν τα έσοδα των 800 εκατ.ευρώ που αναμένεται να εισπραχθούν από τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων- που προβλέπεται και στο μνημόνιο- και ένα σωρό άλλα έσοδα που επίσης προβλέπονται από το μνημόνιο» αναφέρει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)










![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)



![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442