Καθαρά κέρδη 201 εκατ. ευρώ για την Coca-Cola 3E το πρώτο εξάμηνο του 2010
Σε 320 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤ) της Coca-Cola 3Ε στο πρώτο εξάμηνο του 2010, σημειώνοντας αύξηση 3% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.
Σε 320 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤ) της Coca-Cola 3Ε στο πρώτο εξάμηνο του 2010, σημειώνοντας αύξηση 3% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι καθαρές ταμειακές ροές ανήλθαν σε 251 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 129 εκατ. ευρώ.
Ο όγκος πωλήσεων διαμορφώθηκε σε 1.009 εκατ. κιβώτια, σημειώνοντας μείωση 2% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2009. Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1% σε 3,3 δισ. ευρώ.
Τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 201 εκατ. ευρώ, στα ίδια επίπεδα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, και τα συγκρίσιμα κέρδη ανά μετοχή σε 0,55 ευρώ.
Το πρώτο εξάμηνο του 2010 περιλαμβάνει φόρους ύψους 21 εκατ. ευρώ (0,06 ευρώ ανά μετοχή), η οποία σχετίζεται με την έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης.
Στο δεύτερο τρίμηνο του 2010 οι καθαρές ταμειακές ροές ανήλθαν σε 186 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 73 εκατ. ευρώ. Ο όγκος πωλήσεων διαμορφώθηκε σε 578 εκατ. κιβώτια, σημειώνοντας πτώση 2%.
Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2% σε 1,923 δισ. ευρώ, ενώ τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤ) μειώθηκαν κατά 2% σε 264 εκατ. ευρώ.
Τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 11% σε 172 εκατ. ευρώ και τα συγκρίσιμα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 0,47 ευρώ.
Το δεύτερο τρίμηνο του 2010 περιλαμβάνει τους φόρους ύψους 21 εκατ. ευρώ (0,06 ευρώ ανά μετοχή) για την έκτακτη εισφορά.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Δώρος Κωνσταντίνου, δήλωσε:
«Η ευρεία γεωγραφική παρουσία της εταιρείας μας, μάς έδωσε τη δυνατότητα να πετύχουμε ισχυρή λειτουργική απόδοση κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Οι ολοένα και πιο απαιτητικές συνθήκες σε συγκεκριμένες βασικές χώρες δραστηριοποίησής μας αντισταθμίστηκαν εξαιτίας της βελτίωσης των εμπορικών συνθηκών σε άλλες αγορές, κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη».
» Παραμένουμε ανταγωνιστικοί μέσω της επιτυχημένης εφαρμογής της εμπορικής μας στρατηγικής στην αγορά καθώς και συγκεκριμένων ενεργειών μάρκετινγκ, με αποτέλεσμα να αυξήσουμε τα μερίδια αγοράς μας σε πολλές από τις βασικές αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Επιπλέον, συνεχίζουμε να εστιάζουμε επιτυχώς σε περαιτέρω βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δραστηριοτήτων μας και στη μείωση του λειτουργικού κόστους, γεγονός που θα έχει θετική επίδραση στη μελλοντική μας κερδοφορία».
» Η προσήλωσή του ομίλου στη δημιουργία ισχυρών ταμειακών ροών συνεχίζει να αποδίδει, ενώ παράλληλα επενδύουμε σε ενέργειες μάρκετινγκ σε χώρες όπου είναι περισσότερο εμφανή τα σημάδια ανάκαμψης. Παρά το γεγονός ότι εξακολουθούμε να είμαστε σε εγρήγορση προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στις περισσότερες χώρες των Βαλκανίων, αναμένουμε ότι θα πετύχουμε τον τριετή μας στόχο για τη δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών».
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.