Μικρές απώλειες στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στις τράπεζες
πτωτικές τάσεις επικρατούν τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κινείται στα επίπεδα λίγο πάνω από τις 1.520 μονάδες και τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα «τεστ αντοχής» των τραπεζών.
Απώλειες καταγράφει το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις, κυρίως στις μετοχές των εταιρειών μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.
Στις 14:15 ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 0,23% στις 1.524,11 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 23,5 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,07%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης καταγράφει απώλειες 0,71% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 0,45%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών είναι υψηλότερα κατά 0,19%
Συνολικά, 65 μετοχές κινούνταν ανοδικά, 74 πτωτικά και 53 παραμένουν σταθερές.
Στις υπόλοιπες ευρωαγορές, επικρατούν μεικτές τάσεις και η η προσοχή είναι επικεντρωμένη στα «τεστ αντοχής» των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 ενισχύεται κατά 0,09%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 είναι οριακά χαμηλότερα κατά 0,02% και στη Φρανκφούρτη ο DAX κινείται υψηλότερα κατά 0,13%.
Πτωτικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Σημειώνεται πως η τρέχουσα εβδομάδα θα κινηθεί σε ρυθμούς αποτελεσμάτων με την Alcoa να ανοίγει σήμερα την αυλαία, την Intel να ανακοινώνει την Τρίτη τα μεγέθη δευτέρου τριμήνου, οι JPMorgan και Google θα ανακοινώσουν στις 15 Ιουλίου, ενώ οι Citi, General Electric και Bank of America την Παρασκευή 16 του μηνός.
Με μικρή πτώση 0,39% έκλεισε το Χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 37,21 μονάδες στις 9.548,11.
Η Ιαπωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο της πολιτικής μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, που φέρει το κυβερνών κόμμα να χάνει τον έλεγχο της Άνω Βουλής. Ωστόσο, οι υπόλοιπες ασιατικές αγορές στηρίχθηκαν από τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κίνηση στους δρόμους: Ουρές χιλιομέτρων στον Κηφισό – Καθυστερήσεις και στην Αττική Οδό
- Ακίνητα: Μεταβιβάσεις εξπρές – Πώς ξεμπλοκάρουν κατασχεμένα σπίτια
- Τζακ Σλόσμπεργκ – Τα τελευταία λόγια που του είπε η αδελφή του Τατιάνα πριν από τον τραγικό θάνατό της
- Η δολοφονία του Χαμενεΐ αφήνει τον «άξονα» του Ιράν στο χάος
- «Ο Λουβαβού-Καμπαρό θα μπορούσε να αγωνιστεί στον Ερυθρό Αστέρα»
- Πανσέληνος Μαρτίου: Απόψε το «Ματωμένο Φεγγάρι» – Πού θα είναι ορατή
- Tι έκανε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην επιστροφή του στην δράση (vid)
- Patriot: Μεταφέρεται συστοιχία στην Κάρπαθο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442