Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Την προσεχή εβδομάδα στη δημοσιότητα το προσχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό

Την προσεχή εβδομάδα στη δημοσιότητα το προσχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό

Αμέσως μετά τη σύγκληση του Υπουργικού Συμβουλίου με θέμα το Ασφαλιστικό, την προσεχή εβδομάδα, θα δοθεί στους κοινωνικούς εταίρους το κείμενο του σχεδίου νόμου, προκειμένου να αρχίσει άμεσα η συζήτηση επί των διατάξεων. Ο υπουργός Εργασίας διέψευσε «τα περί επιταχύνσεων» των αλλαγών.

Αμέσως μετά τη σύγκληση του Υπουργικού Συμβουλίου με θέμα το Ασφαλιστικό, την προσεχή εβδομάδα, θα δοθεί στους κοινωνικούς εταίρους το κείμενο του σχεδίου νόμου, προκειμένου να αρχίσει άμεσα η ειδική συζήτηση επί των συγκεκριμένων διατάξεων.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος έπειτα από συνάντησή του με την ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ.

«Είμαστε απολύτως έτοιμοι στο Ασφαλιστικό, έχει ολοκληρωθεί και η συγγραφή του Προσχεδίου Νόμου. Την Τετάρτη που μας πέρασε είχαμε τις τελευταίες συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό και όλα πηγαίνουν σε πάρα πολύ καλή κατεύθυνση» είπε ο κ. Λοβέρδος.

«Έχει ολοκληρωθεί ήδη από τον Μάρτιο η Κοινοβουλευτική Διαβούλευση, άρα, ακολουθεί το Υπουργικό Συμβούλιο και κατόπιν η προώθηση του Σχεδίου Νόμου για υπογραφή προκειμένου να κατατεθεί αμέσως στην Βουλή» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδεχόμενο επισπευσθούν οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό, ο κ. Λοβέρδος απάντησε ότι «τα περί επιταχύνσεων, είναι του συρμού. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει αλλαγή στο Ασφαλιστικό που να μην νομοθετηθεί, άρα όλες οι διαδικασίες είναι νομοθετημένες και προβλέπονται».

Σε επίμονες δημοσιογραφικές ερωτήσεις εάν όσα έχουν λεχθεί για αλλαγές το 2018 και το 2013 ισχύουν ή θα συμβούν νωρίτερα, ο υπουργός απάντησε ότι «υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά προθεσμίες και ημερομηνίες».

«Έχω πει ότι οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης παραμένουν ίδιες και ακέραιες και δυστυχώς με ρωτάτε επειδή κάποιοι πολύ συνειδητά σπέρνουν φήμες απελπισίας» είπε χαρακτηριστικά.

Στις συζητήσεις με την τρόικα «έχουμε επιμείνει στις ημερομηνίες που έχουμε σχεδιάσει διότι δεν είναι ημερομηνίες αναβολής, είναι ημερομηνίες απαραίτητες για τη συγκέντρωση των κεφαλαίων που χρειάζονται για να τεθεί σε εφαρμογή το νέο ασφαλιστικό της σύστημα» τόνισε.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χρηματοδοτούμε ταυτοχρόνως δύο συστήματα, και το παλιό και το καινούργιο, δεν έχουμε τη δημοσιονομική πολυτέλεια, δεν έχουμε τα χρήματα» συμπλήρωσε ο κ. Λοβέρδος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο