Χάνεται ο πόλεμος εναντίον των κουνουπιών στον Έβρο
Εντονότερο από ποτέ αναμένεται να είναι το φετινό καλοκαίρι το πρόβλημα με τα κουνούπια στον νομό Έβρου. Τα αιμοβόρα έντομα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους λόγω των τεράστιων εκτάσεων που παραμένουν πλημμυρισμένες και προσφέρουν ιδανικές συνθήκες για τις προνύμφες τους.
Εντονότερο από ποτέ αναμένεται να είναι το φετινό καλοκαίρι το πρόβλημα με τα κουνούπια στον νομό Έβρου. Τα αιμοβόρα έντομα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους λόγω των τεράστιων εκτάσεων που παραμένουν πλημμυρισμένες και προσφέρουν ιδανικές συνθήκες για τις προνύμφες τους.
Στους οικισμούς του δήμου Φερών, οι κάτοικοι δεν μπορούν να σταθούν ούτε λεπτό έξω από τα σπίτια τους και αναγκάζονται να θωρακίζουν τα παράθυρα με σήτες.
Ο φετινός πόλεμος με τα κουνούπια θεωρείται ήδη χαμένος, ωστόσο το νομαρχιακό συμβούλιο Έβρου αποφάσισε πρόσφατα, εν μέσω αντιδράσεων, να εγκρίνει κονδύλι 200.000 ευρώ για πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στις περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Έντονες ήταν πάντως οι αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, η οποία πρότεινε την ίδρυση κέντρου καταπολέμησης των κουνουπιών, στα πρότυπα της νομαρχίας Σερρών (o νομός Σερρών αντιμετωπίζει πρόβλημα και με το λεγόμενο κουνούπι-τίγρη που μπορεί να μεταδώσει ασθένειες).
Ο επικεφαλής Στέφανος Σπάσης κατηγόρησε τον νομάρχη Νίκο Ζαμπουνίδη ότι προσέλαβε βιολόγο αντί για εντομολόγο και δεν φρόντισε για συστηματικούς ψεκασμούς τα προηγούμενα χρόνια, παρά τα χιλιάδες ευρώ που δαπανήθηκαν για τον σκοπό αυτό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δικαιούται η ΑΙ πατέντες για τις εφευρέσεις της; Τι προβλέπει η ελληνική νομοθεσία
- Τέμπη: Διεκόπη ξανά η δίκη για τα «χαμένα» βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας
- «Πού βρίσκεται η ψυχή του Στάλιν;» – Μηνύματα τρολ εμφανίστηκαν στην οθόνη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Πούτιν
- Κολομβία: Τρομερά επεισόδια με τραυματίες στον τελικό Κυπέλλου
- Στην ΕΕ και την ΚΑΠ ρίχνει την ευθύνη για τα ανικανοποίητα αιτήματα των αγροτών η κυβέρνηση
- Με 23 εκατομμύρια ευρώ ενισχύεται η μικρή επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα



