Κίνδυνο υποβάθμισης δημιουργεί στην Ελλαδα το υψηλό spread, λέει η Standard & Poors
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Standard and Poors, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με υποβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης εάν διατηρηθούν τα υψηλά επιτόκια δανεισμού και η κυβέρνηση δεν καταφέρει να αντιμετωπίσει την επακόλουθη απόκλιση από το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Αποκλείει πάντως το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.
Η Ελλάδα κινδυνεύει με υποβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης, αν διατηρηθεί υψηλό το κόστους δανεισμού της και η κυβέρνηση αποκλίνει των στόχων του Προγράμματος Σταθερότητας, είπε αναλυτής της Standard & Poors στο Reuters την Πέμπτη.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, ο αναλυτής του οίκου, Marko Mrsnik, είπε: «Όχι, στα τρέχοντα επίπεδα αξιολόγησης, ο κίνδυνος χρεοκοπίας είναι ακόμη πολύ χαμηλός».
O ίδιος εξήγησε ότι η αξιολόγηση της Ελλάδας εξαρταται από την πιστή εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας και από το κατά πόσο ο ρυθμός ανάπτυξης θα μπορέσει να στηρίξει τις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης.
«Αν, παρόλα ταύτα, το υψηλό κόστος δανεισμού διατηρηθεί και δεν αντιμετωπιστεί η συνεπακόλουθη απόκλιση από το πρόγραμμα σταθερότητας, αυτό θα καθυστερούσε, κατά την άποψή μας, την αντιστροφή της πορείας του δημόσιου χρέους και θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμηλότερη αξιολόγηση», είπε στην τηλεφωνική συνέντευξη στο Reuters.
Η S&P επιβεβαίωσε την αξιολόγηση BBB+ για την Ελλάδα τον προηγούμενο μήνα, αλλά προειδοποίησε ότι παραμένει ο κίνδυνος υποβάθμισης της χώρας εντός των επόμενων 18-24 μηνών, αν αποτύχει η εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.