Τη δική της Διαστημική Υπηρεσία αποκτά η Βρετανία
Η Βρετανία ιδρύει τη δική της Διαστημική Υπηρεσία προκειμένου να εκμεταλλευτεί μια αγορά που φαίνεται να αψηφά την κρίση και συνεχίζει τρέχει με εκρηκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας, η UKSA θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας.
2
Η Βρετανία ιδρύει τη δική της Διαστημική Υπηρεσία προκειμένου να εκμεταλλευτεί μια αγορά που φαίνεται να αψηφά την κρίση και συνεχίζει τρέχει με εκρηκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.
Μέχρι σήμερα η Βρετανία δεν είχε ξεχωριστό φορέα για τις διαστημικές επιχειρήσεις, είναι όμως εταίρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. Περίπου 68.000 Βρετανοί εργάζονται σήμερα στον κλάδο των διαστημικών και δορυφορικών επιχειρήσεων, ο οποίος αποφέρει έσοδα 6,7 δισ. ευρώ το χρόνο.
«Η διαστημική βιομηχανία της Βρετανίας έχει αψηφήσει την ύφεση» δήλωσε την Τρίτη ο Πολ Ντράισον, υπουργός Επιστήμης και Καινοτομίας. «Μπορεί να αυξηθεί στις 40 δισ. λίρες το χρόνο και να δημιουργήσει 100.000 θέσεις εργασίας τα επόμενα 20 χρόνια» συνέχισε.
Από το 1999, ο κλάδος παρουσιάζει ανάπτυξη γύρω στο 9% το χρόνο.
Όπως αναφέρει το Reuters, η Διαστημική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου (UKSA) θα επιβλέπει την ανάπτυξη δορυφόρων, συστημάτων ρομποτικής και άλλων τεχνολογιών, ενώ αργότερα θα μπορούσε να συμμετάσχει σε διεθνείς αποστολές για την εξερεύνηση του Αρη και άλλων προορισμών.
Η υπηρεσία θα εγκαινιαστεί την 1η Απριλίου και θα αναλάβει τον έλεγχο ενός κλάδου για τον οποίο ήταν συναρμόδιες μέχρι σήμερα έξι κυβερνητικές υπηρεσίες, δύο ερευνητικά συμβούλια, μια επιτροπή τεχνολογίας, καθώς και η μετεωρολογική υπηρεσία.
Η UKSA, με λογότυπο μια βρετανική σημαία που παίρνει το σχήμα βέλους, θα έχει έδρα της το Σουίντον, δυτικά του Λονδίνου, εκεί που βρίσκονται σήμερα τα κεντρικά γραφεία του βρετανικού Εθνικού Διαστημικού Κέντρου.
Θα κατασκευάσει ακόμα ένα Κέντρο Διαστημικής Καινοτομίας, με έδρα τις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στο Χάργουελ της κεντρικής Βρετανίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Εντάσσουν την Τουρκία σε λίστα παρακολούθησης για σοβαρές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας
- Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα στη βαθμίδα ΒΒΒ με θετικές προοπτικές
- NBC: Ο Τραμπ εξετάζει διάφορες επιλογές για χερσαία επιχείρηση στο Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν «είναι έτοιμο» να επιτρέψει τη διέλευση σε πλοία ιαπωνικών συμφερόντων
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους


