2

Ο Αρης υποτίμησε στο πρώτο ημίχρονο τον μαχητικό Ηλυσιακό και τα βρήκε σκούρα απέναντι στην ομάδα του Στέργιου Κουφού. Οι «κίτρινοι», πάντως, σοβαρεύτηκαν στο δεύτερο μισό του αγώνα και με κορυφαίο τον Τζέρεμι Ρίτσαρντσον έφτασαν στη νίκη με 97-83.

Ο Ηλυσιακός έπιασε στον… ύπνο τον Αρη στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και προηγήθηκε με 4-10, έπειτα από πέντε λεπτά παιχνιδιού. Οι «κίτρινοι» ήταν αναγκασμένοι να κυνηγήσουν το σκορ, αλλά παρότι ήταν αρκετά καλοί στην επίθεση, στην άμυνα είχαν πρόβλημα. Έστω και δύσκολα, πάντως, κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια στο 10 (23-23).

Έπειτα από πέντε λεπτά στη δεύτερη περίοδο τίποτα δεν είχε αλλάξει, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ (33-33, 15). Ο Ηλυσιακός είχε στριμώξει για τα καλά στον Αρη, ο οποίος κατάφερε να βρει ρυθμό στο τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου και με ηγέτη τον Μιχάλη Κακιούζη πήρε προβάδισμα με 52-44 (20).

Ο Αρης… επένδυσε στη διαφορά που κατάφερε να πάρει στο τέλος του ημιχρόνου και στο τρίτο δεκάλεπτο καθάρισε το παιχνίδι. Οι κίτρινοι βελτίωσαν σημαντικά την αμυντική τους λειτουργία, έβγαλαν εκτός ρυθμού τον Ηλυσιακό και με μπροστάρη τον Ρίτσαρντσον ξέφυγαν με 75-57 στο 30.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στην τελευταία περίοδο. Οι γηπδούχοι χαλάρωσαν λίγο, αλλά δεν επέτρεψαν σε αυτούς του Ηλυσιακού να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Το ρεσιτάλ του Ρίτσαρντσον συνεχίστηκε και ο Αρης έφτασε στη νίκη με 97-83.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 52-44, 75-57, 97-83.

Διαιτητές: Γκόντας, Αφεντουλίδης, Μαγκλογιάννης

ΑΡΗΣ (Ντέιβιντ Μπλατ): Κλαρκ 12 (2), Αργυρόπουλος, Μάιλς, Μπετς, Χρυσικόπουλος 2, Ρίτσαρντσον 30 (4), Χατζηβρέττας 13 (1), Ντικούδης 13, Σκορδίλης, Πάουνιτς 3 (1), Κακιούζης 16 (2), Μπάρλος 8

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Στέργιος Κουφός): Κάρτερ 23, Καρύδας 12 (1), Κάμινγκς 6 (2), Παπανικολάου 13 (2), Παπαδάκης 2, Χατζής 10 (2), Αθανασούλας, Σιούτης, Οικονόμου, Μπέντον 2, Ιωάννου 11 (1), Κασελάκης 4

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ